Odp: Jaki pług?
dalsze propozycje cenowe
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Jaki pług?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dalsze propozycje cenowe
11tys
przesadziłem 9,5
blisko ale dobra zostanie to tajemnicą .. więc szukam dalej pługa
Istne szaleństwo :walka: :stu:
Jak jest klient i dobrze płaci to się nie ma co zastanawiać
który zestaw będzie bardziej przydatny, obydwa pługi obrotowe tej samej firmy:
- 4 skiby 4x40
- 3 skiby 3x50 + packomat (rząd sprężyn, rząd pierścieni, rząd sprężyn)
Wczoraj debatowałem na ten temat z kuzynem i on przystawał przy opcji pierwszej bo szybciej zaorze. Ja optowałem za systemem 2. Co prawda orka trwa dłużej ale odchodzi przejazd na rozbicie brył i mniej przejazdów po polu a co za tym idzie mniej ugniatania kołami. Wiadomo że nie na każde ziemie ale u mnie było by ok. Zapotrzebowanie na moc podobne w obydwu zestawach. Niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony w obrotkach.
Trójka będzie dla ciągnika łatwiejsza do podniesienia, a orka i jednoczesna wstępna uprawa to bardzo dobry pomysł. Zamierzam do swojego PH1 zainstalować włókę która od razu zaciągnie skiby. Zmniejsza to o jeden zabieg, a co za tym idzie oszczędność paliwa i czasu. Przy orkach siewnych - bezcenne
Z resztą 4skiby o tej samej szerokości roboczej co 3 skiby będą bardziej trzymać ciągnik. Na piachu tego nie czuć ale w glinie już to widać.Poza tym pacomat powiedzmy odciąża pług i ciągnik nie ma dużo ciężej z nim orać jak w przypadku ciąganego z tyłu pługa wału campbella.No i pole równe jak stół. Sam myślę zrobić coś do swojej obrotki.
ja bym kupił trójkę z packomatem
Ładnie pole wygląda po takiej robocie
ja też bym wziął 3+packomat, kuzyn kupił 4 kvernelanda bez żadnego narzędzia doprawiającego.
Bo jak wybulił za Kvernelanda, to na nic mu już nie zostało kasy a już tym bardziej na takie coś http://allegro.pl/kverneland-packomat-i2216198518.html
hehe być może ale można było wziąć 3 skiby, zrezygnować z kilku rzeczy w DF i dokupić packomat ale tak się tylko mówi jak się samemu nie kompletuje sprzętu.
http://www.youtube.com/watch?v=_AA-WScQ … re=channel o takim zestawie mówię tylko przed wałem jeszcze rząd "pazurków" i ok 100 KM może śmiało targać taki zestaw.
Ba takie mamy ceny zachodnich pługów :gun: Miałem chęć na akpila ale za wcześnie wypełniłem wniosek nie znając cen i nie zdążyłem poprawić . Dla tego musiałem kupić khuna 3+1 . Mając teraz dwa większe traktory to pakomat nie taki potrzebny ale dobra rzecz
Ile kosztuje taka 3+ z pacomatem? Widziałem na allegro 5skib z paco to cena była zdecydowanie zaporowa
Co to pacomat ??
Doprawiacz zawieszany na pługach obrotowych Kvernelanda. Jast to ich nazwa wlasna. Unia robi podobne nazwała je Terra, Lemken też robi tylko nazwa mi wyleciała.
Fix pack
http://allegro.pl/plug-obrotowy-ebra-4- … 03893.html Panowie czy ktoś wie coś na jego temat?
Za tą kasę to bym się nie oglądał, rok przeorzesz i jak kiepski to popchniesz dalej.
Sam bym go brał tylko nie chcę się z kasą zagalopować. Jak chcesz to mogę podjechać go obejrzeć choć nie mam zbyt duzzego doświadczenia z takimi konstrukcjami, ale czy rama cała i czy odkładnie nie są z plasteliny.... ja do kamienia mam 15km
A do czego ty go zaczepisz? bo on widać gołym okiem ma parę kg
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Jaki pług?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo