Odp: Pada śnieg???
U mnie pochmurno i na razie nic nie pada. Jak wytrzyma jeszcze parę godzin to bym prawie skończył siewy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie pochmurno i na razie nic nie pada. Jak wytrzyma jeszcze parę godzin to bym prawie skończył siewy.
Ja miałem do świąt posiać wszystko ale jak dolało to wczoraj po godzinie wróciłem do domu bo koła się zaklejają i nie szło nic robić. Jutro i sobota porządki na podwórku. Pola po swietach...
u mnie już jęczmień na wierzchu ...
u mnie owies też był na wierzchu bo był duży wiatr. Ale pobronowałem i jest tak sobie , może nie wywieje
Przysłowie mówi "Boże Narodzenie po wodzie to WIELKANOC po lodzie " czy jakoś tak .
Czekam dalej no ale nie za długo bo zapowiadają od drugiej połowy kwietnia sucho i ciepło i w ogóle suchy sezon :wow:
u mnie jęczmień na wierzchu .. sciezki widać .. ale sucho jak cholera .. zamiast lodu przydało by się z tydzień deszczu .. ale nie w poniedziałek . trzeba potrzymac tradycje
U mnie tam popadało kałuże jeszcze stoją na drodze . Tak że na razie muszę tak czy siak poczekać aż trochę przeschnie .
Są rejony gdzie wilgoci w glebie jest dośc ;ale na Dolnym Śląsku jest niedobór i u nas każdy opad jest dobry
Ja czekam aż przeschnie żeby zasiać ..
Ja już posiane zostały buraki .
U nas buraki już posiali a na zboża zostały
a czy buraki nie sieje się razem z kukurydzą ?
Dużo wcześniej powinieneś już po niedzieli posiać
ja we wtorek bede siał bo teraz zimno, porządnie zwapnowałem, dzisiaj dorzuciłem agrofoski tak, ze 600 kg juz dałem i 150 litrów rsm doglebowo po południu wmieszałem kultywatorem a we wtorek tylko herkulesem poprawie i siew
No i popadało mam obok staw ijest lód i snieg wtej cchwili +1c
Ja też mam na plusie symbolicznie +1 i śnieżek prószy
dziś rano -1 i 8cm śniegu, w tej chwili już prawie wszystko stopniało.
A u mnie na teraz już prawie - 5 stopni .
u mnie 0 stopni i słońce
U mnie w nocy było -6.
Dziś rano -5 było i wydaje mi się że powinien ten temat powinien być w kwietniu nieczynny
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pada śnieg???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo