Odp: Phx 5
Dobra zmierzę i ci podam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Phx 5
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dobra zmierzę i ci podam.
Pietia widziałem co mi napisałeś i dzięki za odp
Ale pytam się Błażej Ciebie jeszcze raz
Mógłbyś zmierzyć średnice tego koła?
Tylko o to proszę
58 cm sorry że tak późno ale nie miałem czasu
Dziękuję bardzo "+" leci
Witam mam mały problem nie mogę podpiąć PHX pod traktor Mam za małe jabłka i nie wchodza na sworznie ja mam średnice wewnętrzną 30mm a ma być 37 mm . Dawałem do tokarza ale ten rozłożył ręce i powiedział że materiał za twardy. Chiałem kupić nowe ale mają tylko o wyskości 64mm a oryginalne mają 60 i w sklepie takich nie ma . Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ?
Daj do stoczenia sworznie od pługa u nas nie jeden tak zrobił i jest ok też mieli obawy że będzie za słabo
Nie ruszaj sworzni od pługa bo będą pękać ,a znam to z autopsji ,kiepski ten tokarz, najpierw trzeba materiał nagrzać do czerwoności i zasypać w popiele aby wolno ostygł a potem naewt wiertło da sobie z nimi radę a na koniec można zahartować .
Ja staczałem z 64 na 60 i bez problemu gośc zrobił i nawet kształt zachował, jak byś chciał to mam gdzieś to oryginalne jabłko z dużym otworem, co prawda jest w stanie średnim ale mogę poratowac choc 1 sztuką.
Ja kupowałem w grene. Mieli na miejscu taki wymiar jaki był potrzebny, a też musiałem jabłka wymienić właśnie ze względu na pług phx.
Zainwestować w takie coś i po kłopocie. http://www.sklep-grene.pl/product_info. … _id/173422
w grene są oryginalne same jabłka 56/37 kupowałem do swojego a najlepiej zainwestować w haki tak jak ja , dokupujesz 3 rodzaje jabłek po 17 zeta i wszystko podpinasz
Wiadomo najlepsze rozwiązanie jak podpina się różne maszyny to haki ale nie każdy chce i ma kasę na to więc nie zgodzę się że po stoczeniu sworzni one odpadną jednemu tak drugiemu nie są tacy co po takim zabiegu robią ciągnikami 160 KM i nic a są tacy że w jelonku całe zaczepy z mocowania skrzyni wyrwali bo PHX jeszcze był w ziemi a on już skręcał tak wiec pomysłów ile forumowiczów tylko który wybrać?
Sworzni od pługa nie rusze nie na darmo takie grube zrobili . Teraz się zastanawiem czy te jabłka 56/37 nie będą ciut za mała czy lepiej kupić 64/37 i stoczyc je do 60 .
ale do belki podnośnika 60 nie wejdą
Dlaczego nie wejdą ? oryginalne mają 59 z grosikiem i jest troche luzu
Dlaczego nie wejdą ? oryginalne mają 59 z grosikiem i jest troche luzu
Kupiłem sobie te 60mm i o ten właśnie "grosik" musiałem skrobac bo nie chciało wejśc.
Dlatego dzisiaj po przemyśleniach zamówiłem 56/37
Ja mam przy moim cienkie sworznie, a poprzedni właściciel orał nim z 12stką
PRZYPAŁ- czy aby na pewno nie da sie przetoczyć tych jabłek ??
Woziłem do Świdnicy do tokarza, frezera powiedzieli że nie da rady potem w Świebodzicach tokarz też poległ może jak by je nagrzał tak jak pisał @koseś to bo dało rade ale nie będe sie bawił nowe przyjdą na dniach
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Phx 5
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo