1

Temat: Jak u was z wyposażeniem agrom?

Witam,
Jestem zszokowany, tym co się dzieje w mojej niedalekiej okolicy!! Nie wiem czy u Was także nie można dostać w agromie podstawowych części do maszyn?
Poszedłem dzisiaj do w/w i poprosiłem o uszczelkę do siłownika hamulcowego 100mm do D47. A pan zrobił  :wow: i mówi, że nic takiego nie ma. Idę do drugiej agromy, a ten wywala mi oczy i to samo, może mi sprzedać nowy siłownik.
Pytam dalej o czujnik temperatury do forsza, co prawda jak wół na drzwiach pisze części do IFA, lecz miła obsługa mówi, że także nie ma. To po jakiego grzyba to piszą?? U Was jest normalniej? Się człowiek sfrustrował........ lol

PS. Jeśli ktoś ma chwilkę czasu i może u siebie ma możliwość zakupu i przesłania uszczelki, byłbym wdzięczny.

2

Odp: Jak u was z wyposażeniem agrom?

Ja miałem podobnie tyle że nie w agromie a sklepie z częściami chciałem kupić filtr oleju do 60-tki rurki do poznaniaka i kalamitki  no więc idę do sklepu gdzie się zwykle zaopatruje zawsze sprzedaje tam właściciel uprzejmy chłopak doradzi wyjaśni gdzie co jest produkowane itp. No ale w tedy wchodzę i widzę za ladą młodą dziewczynę na oko 19 lat  no i mówię że chce filtr oleju do 60-tki po dłuugim wyjaśnieniu jak to mniej więcej wygląda przejrzała półki i stwierdziła że nic takiego nie ma rurek też nie było. Kalamitki kupiłem bo leżą na ladzie w pudełkach i mówię że chce 8 takich. no gdy mi to już liczyła wrócił na szczęście właściciel i nagle wszystko się znalazło i rurki i filtr. Dziewczyna okazała się jego siostrą on był coś załatwić a ona go zastępowała. Tak że sukces zakupu to kompetentny sprzedawca.

3

he zabawne bo ze dwa dni temu byłem właśnie w agromie też w sumie po jakiś banał, za ladą jakaś baba i klasycze: NIE MA. Ale nic obchodzę sklep, zajmuje mi to 7 sekund, bo cały ch.. tam był a to co było było drogie.
Wychodzę ze sklepu i właściwie to się kuźwa dziwię, na półkach kurz klientów brak, a buda otwarta, jak to może zarobić na swoje utrzymanie.

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

4

U mnie ostatnio odwiedziłem 3 sklepy , szukałem klin 6 i nie znalazłem. W jednym za sklepów mogę dostać prawie wszystko od ręki. Albo z dnia na dzień. Jednak do forsza muszę gonić do Pankowa, a do MTZ to Rogów Sobócki albo Allegro.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

5

2 km. od domu mam grene,na jesieni wybudowali nowy sklep-wielką hale ale większości części jak nie mieli tak nie mają nadal,wczoraj np. nie mieli zębów do bron 12,stacyjki do 60-tki i paru innych podobnych rzeczy.Reklamują się też że prowadzą części do wszystkich zetorów a na półkach nawet paska klinowego do zetora nie mają-wszystko na zamówienie tak samo zresztą jak do wszystkich zachodnich maszyn.Za to 20 km od siebie mam zwykły sklep z częściami i kobieta ma na półkach wszystko do typowych maszyn i traktorów jakie mają wszyscy.

6

No i jak tu się dziwić, że mężczyźni tak szybko łysieją albo siwieją?
A całość najlepiej podsumowuje animacja z avataru oloe34 łłłłłłłaaaaaaaaaaaaaaa :gun:

7

valenciacf1 napisał/a:

Wychodzę ze sklepu i właściwie to się kuźwa dziwię, na półkach kurz klientów brak, a buda otwarta, jak to może zarobić na swoje utrzymanie.

A nie burczała czasem na zapleczu jakaś frania??? Powiem Ci tyle u nas była knajpa. Żarcie po h.. fest, klientów zero a właściciel nowym merolem poganiał. W końcu ktoś uprzejmy doniósł gdzie trzeba że w kuchni to podobno pralkę mają i zamknęli im interes. Skończyło się pranie brudnej kasy. Nie mówię że wszędzie gdzie lipa na półce i obsługa marna tam się kasę na zapleczu wybiela, ale jak jestem w takim miejscu to zaraz mi się pobliska knajpa przypomina...
Co do agrom i punktów sprzedaży części to nie mam problemów. Jak dziś nie mają to na jutro jest, a jak z rana d0 11 zamówię to po 16 mogę odebrać, ale z reguły większość podstawowych rzeczy maja na miejscu....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8

u nasz  jest taki sklepik maszrol ..  jeszcze sie nie zdarzyło  tak by  na jakies pytanie nie mieli odpowiedzi i nie poradzili ...   ale niestety tylko  nasze polskie i  troszke czesci do mtz ..  a tak to kombajny  przyczepy rozrzutniki opryskiwacze  wsio jest ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9

Zobacz na e-sklep grene może tam znajdziesz. Jak zamówisz do 10 rano to na drugi dzień będzie kurier lub listonosz.

10

to ja w Srodzie Sląskiej mam super, Grene, w którym jest drogo ,i wredna obsługa, a obok sklepik typu składnica smile ceny niższe, zawsze jakiś rabat dostane, części do polskich traktorów, ruskich , ferguson, kombajn, jakieś kopaczki, siewniki, no ogólnie do wszystkiego, to czego nie ma , to na jutro bedzie, sprzedawca zawsze proponuje 2 ceny, albo normalna częśc, albo chińczyk lub indie, do wyboru, ma też części Granita, a jak otwierali Grened, to Mariuszowi przewidywali upadek, a tym czasem firma radzi sobie dobrze,

najlepsze jest to ze czasami ćwicze ich z wynalazków, typu szpilki do tylniego koła do Ursusa 5314, Mariusz załatwił na drugi dzień Grene :panie nie ma takiego traktora , może ma pan Zetora, i tak przy kazdej części, w żniwa na telefon sklep otwierają o dowolnej porze, 2 lata temu w niedziele o 7 rano byłem po częći, nikt nie marudził, zostawiłem 3tysie, ale po południu juz kosiłem...

11

No  na razie mam gdzie  kupować w Przachu  dwie agromy , grene , rolbrat  i jeszcze mały sklepik no czasami  jeszcze  ryneczkiem  się podpieram smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

Również polecam składnice w Środzie Śląskiej , ceny w porządku, obsługa przyjemna i to co potrzeba przeważnie zawsze mają.