Odp: GG FORUMOWE
Chłopaki, jakie są koszty ocynkowania czegoś? bo chyba nie warto robić tego domowymi sposobami. Chciał bym ocynkować 2 kratki 40x50cm ale nie mam pojęcia ile to by kosztowało
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chłopaki, jakie są koszty ocynkowania czegoś? bo chyba nie warto robić tego domowymi sposobami. Chciał bym ocynkować 2 kratki 40x50cm ale nie mam pojęcia ile to by kosztowało
Scorpion dlaczego się nie opłaca domowym sposobem, przecież to jest proste i szybkie a jak byś się chciał pobawic to możesz sobie nawet chrom położyc sam.
Płaci się od kilograma .Są to niewielkie koszty.W pracy cynkujemy metal ,znal .Koszt to coś 0,70-0,80 gr za kilo
Jamir opisz jak domowym sposobem położyć ocynk?
Ja ocynkowałem płot i bramy, zrobiliśmy nowe wiec daliśmy do ocynkowaniai i bedzie na lata, płaciliśmy po 2,40 za kg.
Jamir opisz jak domowym sposobem położyć ocynk?
Tu http://www.scribd.com/doc/6621064/Galwanotechnika jest cała teoria z opisem praktycznego wykonania w warunkach garażowych. Powodzenia.
No Marek piękną teorię znalazłeś w necie, ciekawe jest to co piszą i praktyczne + się należy za zaangażowanie, sam bym tego lepiej nie opisał ale jak by co to służę pomocą i nie lekceważcie środków ostrożności bo z chemią nie ma żartów i potrafi zabic i to z wielkim bólem.
szkoda liczyc ... bo jesteśmy w Polsce a tu jak wiadomo każdy przekracza norme śmeirtelnosci ... ostatnio byłęm 2 dni nawiany po imprezie
Podejrzewam że po takim sprawdzeniu steżenia alkocholu to po tak długim wekędzie złapano by z 5 tyś nawianych a nie tysiąc pare .
Panowie potrzebuje wszystkie wady zbiorników płaskodenych .
na co zwracac uwage? jakie podłoże zrobic na ile cm wylac fundament ? czy się zborze psuje ?
Bin będzie z systemem dosuszania .
co do wad to Ci nic nie powiem bo dopiero w lipcu będę takiego stawiał... ale co do minimalnych grubości płyt to na stronie bina jest wszystko fajnie opisane...
Panowie stawiacie biny czy te http://allegro.pl/zetor-same-ursus-case … 38076.html ?
przemo te co pokazałęś to jak sie nie mylę to pajej postawił 2 sztuki ..
ja będe stawiał bina 70 ton urzywkę jak mi wypali sprawa .
Pajej napisz coś o nich, jak wyglądają-solidnie czy patrz nie tykaj? Wykonanie, jaką płytę lałeś, czy potrzebny projekt, zgłoszenie, czy pozwolenie itp
Wojtas jaka cena tej 70-tki?
http://www.bin.agro.pl/index.php?option … ;Itemid=63
wojtas tu masz pod tą "70" płytę, tylko zbrojenie rób z 12mm a nie jak podają z 8mm. Będę stawiał tego ciut niższego, o poj. 57,7t. Biorę nowego bo na młodego rolnika go kupuje.
Tylko jak masz "życzliwych" sąsiadów to załatw pierw pozwolenie na budowę....
bamreras przemyśl jeszce raz sprawę z tym binem dopłać parę złoty i wez tą większą "60".
Koszt płyty taki sam ,koszt transportu taki sam ,montażu minimalnie wiekszy a zawsze te 10 ton w zapasie .
Sam popełniłem ten błąd stawiając pierwszy silos kupując następny byłem już mądrzejszy
Wojtas - co do wad zbiorników płaskodennych to największą jest konieczność wygarniania resztek zboża na dnie(w przypadku "bin70" będzie to około 10t)
CO do wykonania płyty -zależy jaki masz grunt u siebie.
Ja jak stawiałem to na początek wybierałem całą warstwę humusu (około 1m),w to miejsce sypałem 50 cm tzw"podsypki" którą solidnie zagęściłem zagęszczarką (wibrator ) A na wierzch 50 cm betonu b 25 zazbrojony prętem 10mm (na krzyż)oczka po ok 40 cm.
Beton brałem z betoniarni (pierwszego bina postawiłem na płycie z betonu z betoniarki tzw"domowym sposobem" i beton nie robi szału jakości) i jak jest możliwość to beton też "zawibruj" .
Co do psucia sie zboża - wszystko zależy os jakości wykonania płyty i wylewki dookoła silosu(pozimy a namet minimalny spad od środka ku bokom płyty,żeby woda nie zbierała sie pod podłągą).
Ogólnie silosy fajna sprawa, zawsze można trochę dosuszyć zboże.
http://www.bin.agro.pl/index.php?option … ;Itemid=63
mam takiego już ponad 10 lat, nic złego o nim powiedzieć nie mogę , jedynie co to że latem jest w nim sauna, każdy na pewno z was wie że co rok musi być do czystego wysprzątany i zagazowany w przyszłości zamierzamy kupić takiego jeszcze jednego i zrobić do nich wierzę z zasypem
Co do psucia sie zboża - wszystko zależy os jakości wykonania płyty i wylewki dookoła silosu(pozimy a namet minimalny spad od środka ku bokom płyty,żeby woda nie zbierała sie pod podłągą).
no ale przecież masz wolną przestrzeń pomiędzy płytą a ziarnem to niby w jaki sposób ma tak się dostać woda (no chyba że powódź), ani razu przez tyle lat mi się zboże nie zepsuło
U mnie dziwnym trafem potrafi dostać sie woda pod podłągę a potem paruje i ziarko potrafi przypleśnieć.
Ale wielkiego "bólu " nie ma bo na cały siloś to z 50 kg sie nazbiera.
mam wylewke niemiecką 25cm plus chciał bym na to wylewke B25 na 30 cm
na wysyp myslałem na zasadzie żmijka na dnie z daszkiem jak w kombajnie
w oczy nie bedzie kuł sasiadów bo będzie zasłoniony stodołą i 3 zbiornikami cemenciakami ... ogólnie bede miał w najlepszym wypadku 110 ton w zbiornikach plus mam już wylany asfalt w stodole o powierzchnie 75 metrów kw więc wkońcu się pomieszcze
a sąsiedzi mnie regularnie podpier.... więc już prawie żadna władza nie przyjeżdża ostatnio miałem policje bo przesadziłem 2 tuje na ogrodzie .. zgłoszenie typu że kszaki z niewiadomego pochodzenia więc co by nie zrobił to władza wie
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo