Odp: SW 400 Leyland do ZT323
490Nm przy 1600 obr http://pl.wikipedia.org/wiki/SW-400
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
490Nm przy 1600 obr http://pl.wikipedia.org/wiki/SW-400
Silnik Ifa 6VD ma okolo 600Nm. Z turbodoładowaniem może być gdzieś 800-900Nm.:smiley:
Ale to jest hipotetyczne maksimum.Prawie 10 litrów pojemność silnika sprawi dużo pracy.:)
dlatego ja jestem za nowszymi konstrukcjami, man , daf , renault , volvo itp. maja duza moc przy malej pojemnosci , a sa to nowe konstrukcje , fabrycznie z turbina . silnik ify to kontrukcja z lat chyba 50tych
I bedzie nowy silnik Daf,Man,Renalt lub inny dobry za 50 lat?
Nie przeszkadza mi wielka pojemnosc Ify,ten silnik mam po remoncie, i nie będzie go rzucać, tylko temu, że ma 10 litrow.
nie chciałeś załadować silnik od liazki ,prosty sprawdzony i chyba silniejszy bez turbo ?
ja swoją liazką nie orałem ale ponoć za dużo nie palą.
panowie a jak te silniki z ify 6vd czy liaza wykaza sie oszczednoscia , przy ciaganiu sprzetow napedzanych WOM , kiedy potrzebne sa duze obroty, np. agregat uprawowo siewny z brona wirowa, lub prasa do slomy?
Niestety posiadam wiedzę teoretyczną ale 4vd ify jest w miarę oszczędny jak na tą pojemność i moc co posiada . Trzeba by było do jednego kombajnu założyć leylanda i ife w tedy było by wiadomo ile palą na wysokich obrotach ale kto by się w to bawił . 6vd ify jest też dosyć oszczędny podejrzewam . Kto ma sieczkarnię to wie ile ifka pali w ciężej robocie na wysokich obrotach
Chyba za wiele się nie zmieni. Nie używałem nigdy takiego sprzętu ale jest opcja w 323 włączyć WOM na 1100obr / min zamiast 540 i już noga z gazu ..... Jak się nie da to mnie poprawcie.....
Krzysiek na przykład brona aktywna 3m nie pójdzie na 11000obr/min z silnikiem ify4
Ledwo radzi sobie z 540obr/min max gaz i wolno
Po założeniu lejlanda idzie lepiej i o dwa biegi wyżej obroty 540
nie chciałeś załadować silnik od liazki ,prosty sprawdzony i chyba silniejszy bez turbo ?
ja swoją liazką nie orałem ale ponoć za dużo nie palą.
Pomyślałam też o tym, ale nie znalazłem w okolice taky silnik Liaz w dobrym stanie.
Potem miałem szczęście i znalazłem w zlomu ten silnik Ifa 6VD z sieczkarnię E281, ktora była po remontu i długo stała w magazynie w jednym gospodarstwie, ten zbankrutował i wszystko szło na złom.
Było tam wiele ciekawych rzeczy i maszyn,szkoda mówić,rzucali i nowe rzeczy,części zamienne,no po prostu barbarzyński akt.
Myślę, że silnik Ifa 6VD do ZT pasuje, jest stylowy, nie moge tym nic zepsuć i bedzie z tego ladny model ZT403:brawo:
Nie chce go kręcić na max, ale z niego używać jego wielki moment obrotowy i pracować na mniejszy obrotki, około 1100-1600ot.
Nie mam prasa lub innych sprzetow napedzanych z WOM.Robim tylko orki, brony talerzowej,przygotowania przed siewem itp.
Tomala mi nawet przez myśl nie przeszło by 4vd jechało na 1100 obr. Oskar pytał o 6vd.
Chyba za wiele się nie zmieni. Nie używałem nigdy takiego sprzętu ale jest opcja w 323 włączyć WOM na 1100obr / min zamiast 540 i już noga z gazu ..... Jak się nie da to mnie poprawcie.....
Te obroty są do lekkich prac karuzela , kosiarka . Prasa wyjątek duża kostka pracuje na 1000 Brona czy rozrzutnik 500 obrotów niestety Po za tym na maszynach pisze na jakich obrotach wałka sie robi .
ja szukam brony na którą posadzę swój siewnik nadbudowany accord napędzany kołem pasowym myślę o nowej kuhn ,w serwisie mówią że ciągnik wcale nie ma gorzej kręcąc wałkiem na 1100obr jeżeli ta brona ma kręcić na 1100
Krzysiek przepraszam myślałem że chcesz porównać 4 z 6 ja miałem porównanie brony aktywnej na dwóch silnikach
Lejland a ifa i oceniam --spalanie,nagrzewanie,oraz kulturę pracy na korzyść lejlanda
teraz skróciłem kabinę i maluje jak skończę to się pochwalę
im szybciej kręci broną tym mniejsze opory ciągnięcia jej przez pole.....
jano323 nieprawda a z bron polecam MASCHIO lepsza od KUHN
im szybciej kręci broną tym mniejsze opory ciągnięcia jej przez pole.....
część mocy idzie na obroty wtedy są większe opory lepiej kupić bronę z przekładnią
Myślę, że silnik Ifa 6VD jest nie ekonomiczny do maszyn s napedem od WOM,ktore potrzebują wielke obrotki silnika.Dalej jest ryzyko, kiedy coś sa blokne lub przepełni, tak sa silnik nie udusi i coś złamie, ponieważ ma wielki moment obrotowy.
Jak Leyland,to nie wiem.
To jest moja uwaga. :nie_wiem:
Ja czesto wykorzystuje WOM przy kombajnie i pracuje na roznych obrotach i wydaje mi się ze spelnia swoja funkcje dobrze
wom przy kombajnie?
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo