Odp: Moja Pszenica
Mustang niby bierze i nie szkodzi wyrośnietemu zbożu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Moja Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mustang niby bierze i nie szkodzi wyrośnietemu zbożu
nie szkodzi, pryskałem pszenicę w której żyto się kłosiło, myslałem ze przy okazji żyto spali, niestety zostało:(
Tylko GRODYL położy przytulię w takim stadium.Drogo ale skutecznie
no co do mustanga to jeste sceptyczny raz go stosowałem i w sumie gówno dał ...
Polecam Tomigan bodajże 0,4 l ha 2 lata temu też miałem taki problem pszenica już w 100% była wykłoszona i pomogło szybko i nawet tanio
Wojtas jeśli się zdecydujesz pryskać to tylko grodyl - nic tańszego i skuteczniejszego nie znajdziesz. 10 gram na hektar i po przytulii.
Tylko szybko zanim zacznie kwitnąć, bo narobisz sobie bigosu jak mój kumpel rok temu - ile posiał tyle zebrał.
własnie ale przeraża mnie to że wykłoszona ...
i jeszcze to w odmianie bamberce ... dawno mnie na polu nie było i dziś zajechałem i o kurczaczki ... ale całe szczescie że tylko 1.6ha
większym zmartwieniem niż wykłoszenie będzie gesty łan (o ile taki jest) bo oprysk może nie dotrzeć do przytulii która zapewne jest przy ziemi.
Masz ostatnie chwile na oprysk ,jak pszenica zakwitnie i przytulia dostanie kulki to po zawodach.
Wojtas a ile masz tej przytuli jaka jest duża? Poszukaj sobie w internecie progu szkodliwości tego dziadostwa. Jak masz gęsty łan to ci środek nie doleci do dołu. Wydasz pieniądze i będziez chodził w pszenice co dziennie i patrzał czy już bierze przytulie. Wydasz pieniądze i nie wiele zdziałasz. Ja dawno takiego problemu nie miałem, ale olałbym to. Jak nie sprzedajesz na pasze dla kur to kilka ziarn nie zaszkodzi. Tylko w żniwa pamiętaj by nie puszczać hedera za nisko zostaw 20cm talerzówka da radę.
Witam.
Czy ma ktoś odmianę pszenicy o nazwie MULAN lub NOVALIS ponoć są bardzo dobre odmiany.
Chciałbym kupić na próbę na około 4ha. Jaka jest potrzebna ilość do wysiewu. Najlepiej Dolny Śląsk lub Lubuskie
Jeżeli ktoś ma to czekam na telefon. 782 563 420
Pozdrawiam
Witam
Ponawiam pytanie.
Pozdrawiam.
Witam.
Ewentualnie inną dobrą odmianę.
Pozdrawiam.
opcja edytuj uniknie nabijania postów
Ogladałem wczoraj pszenicę wschody równe a dzisjaj śnieg mam zamiar po 15 zasiać pszenice hybrydową - myślę że już zima ustąpi na pewien czas?
napisz cos wiecej o tych pszenicach hybrydowych, ciekawi mnie ten temat
Na hybrydę to czas już dawno minął.
teraz to tylko przewódka
Ja posiałem tydzień temu. No do końca miesiąca bym zaryzykował. Zależy od rejonu kraju. teoretycznie u nas jest chyba do 15 X...
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Moja Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo