Temat: Wysuw motowidła w E 514
Witam, mam problem z siłownikami od wysuwu motowidła. Chodzi o to że najpierw wysuwa się jeden siłownik, dopiero potem drugi nie idą równo. W czym może być problem?. Z góry dzięki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Wysuw motowidła w E 514
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mam problem z siłownikami od wysuwu motowidła. Chodzi o to że najpierw wysuwa się jeden siłownik, dopiero potem drugi nie idą równo. W czym może być problem?. Z góry dzięki.
Mam ten sam problem.Wina tkwi w nieszczelności siłownika lub sekcji wysuwu.Wystarczy wymiana uszczelek które są typowe i kupisz je bez problemu.
Myśle że to problem wszystkich 514
Co racja to racja, problem większości, ale tak jak napisał PawełS.64 można temu zaradzić.
ja w 512 mam cheder od 514 i też mam ten sam problem
Koledzy tylko że u mnie jeden siłownik musi się wysunąć na maksa, i dopiero potem zaczyna wysuwać się drugi, więc chyba coś jest nie tak z nimi, bo w momencie kiedy jeden siłownik się wysunie cały a drugi jest jeszcze schowany motowidło jest ustawione na ukos względem hedra.
Ja w mojej 514 mam taką ośkę przez cały cheder na jej końcach jest nawinięta linka i przypięta do tej części co się wysuwa.Ten mechanizm uniemożliwia wysuwanie pojedynczo siłowników.
Mógłbyś mi przesłać fotkę tego mechanizmu na maila 0vasiv0@gmail.com Z góry dziękuję
emil z opisu wynika że masz MDW więc powinieneś mieć bez tego mechanizmu a siłownik na dobijanie ciśnienia.Zrób zdjęcie siłowników i złączy do hydrauliki.
Ojanusz chyba myślimy o tym samym-ktoś chyba okręcił siłownik...
To jest zapowietrzony układ, trzeba go odpowietrzyć przy siłownikach luzując na połączeniach.
Też uważam, że układ jest zapowietrzony. Prawdopodobnie jest pęknięty któryś wąż, albo rurka niedokręcona i łapie powietrze.
Węże są w porządku,rurka była pęknięta ale została wymieniona. Układ nie był odpowietrzany, ale wydaje mi się że powinien odpowietrzyć się sam chyba że się mylę?.
układ się sam nie odpowietrzy ... wiec musisz to samemu zrobi .. jezeli nic się nie poprawi to wymień uszczelniacze wtedy pomoże
Skoro tak to jutro odpowietrzę i zobaczymy czy pomoże.
a jakim sposobem mógłby się zapowietrzyć 'przecież wszystkie przewody pracują pod ciśnieniem.każdą nieszczelnością będzie cieknąć a nie ssać.wyrównać tłoki możesz zamieniając chwilowo przewody,ale nie pamiętam które
Przecież układy hydrauliczne same się odpowietrzają. Czy siłownik, który wysuwa się jako drugi, nie jest czasem skrzywiony? A może zastosować podkładki z małym otworkiem(kryzy) na wejściu siłowników.
Siłowniki nie są skrzywione, ani nie ciekną, więc w nich problem raczej problem nie leży.
jest opcja że po lewej stronie jest więcej kół i cięzej się przesuwa... a z lewej nie ma oporów ... może poprostu sprawdzic pierw jak się to wszystko suwa a później szókac dalej ... do tego sprawdził bym i tak namszety na siłownikach .. koszty manszet nie są tragiczne jeżeli sa jeszcze typowe po zatym używacie aż tak te wysuwanie motowideł ?? bo szczeże mówiąc ja może raz w zniwa ewentualnie 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Wysuw motowidła w E 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo