Temat: Fortschritt E-532 Prototype
Pierwszy raz widzę taki model . Może ktos z was wie cos o nim?
Jedynie co o nim wiem to że były 2 albo 3 sztuki , silnik V8 310 Hp, zbiornik ok 9 ton.
Uploaded with ImageShack.us
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Fortschritt E-532 Prototype
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pierwszy raz widzę taki model . Może ktos z was wie cos o nim?
Jedynie co o nim wiem to że były 2 albo 3 sztuki , silnik V8 310 Hp, zbiornik ok 9 ton.
Nawet fajnie wygląda i kabinę ma zaje*****
Prototyp nawet fajny zauważyliście gardziel? ślimaki ?
albo się mylę albo tu w tym kombajnie nie ma cepów a dwa walce w omłocie jest bardzo krótki
rozwiązanie w gardzieli jak w case już kiedyś opisywanym na tym forum
Witam, widzę że długo nic się nie działo w tym temacie więc pokaże wam co znalazłem ;]
Niestety nie po polsku ale da się przetłumaczyć ;]
plusik wuja
toż to istny lexion:)
case axial
No no niezłe wykopalisko Widać że firma miała niezłe szanse na rozwój , szkoda oj szkoda Ale ten system omłotu chyba nie bardzo zdawał egzamin .
ten system zdaje egzamin do dziś. Ma jedną wadę słoma po przejściu przez tą młocarnie jest drobna no i ciężko ją potem zebrać.....
Hm , jak jeżdżę po pokazach to kombajny stoją ze zwykłymi wytrząsaczami :hmmm:
case robi już tylko z rotorami. nh seria cr też rotory. lexion jakiś też takie posiada i tucano największe chyba też
A do kuku bajka
ciekawe z którego to roku, może to był pierwszy kombajn z omłotem rotorowym ??????????
ciekawe z którego to roku, może to był pierwszy kombajn z omłotem rotorowym ??????????
Chyba nie bo Case już w latach 70 zaczął produkować kombajny rotorowe .
to dlaczego tak długo to trwało zanim stały się powszechne ? skoro wydajność jest lepsza ..... i czy to nie case przeją produkcję E-524 a póżniej na jego podstawie produkował 525 ?
no 525 był przecież produkowany jeszcze jako MDW ERNTEMAISTER a później jako CASE 525
A teraz na Białorusi jako Lida 1300
Z sieci, ten kombajn mnie bardzo zainteresował, jestem ciekaw czy któraś z wyprodukowanych maszyn jeszcze gdzieś się znajduje...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Fortschritt E-532 Prototype
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo