421 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-04-11 17:40:50)

Odp: Generalny remont

marian 323 napisał/a:

u mnie po 70mtg od remontu przy tych obrotach 800 mam 3,7 a w pracy na polu na rozgrzanym juz oleju na np przy obrotach 1300 mam 3,5

Nie jest najgorzej, ale jak na silnik po remoncie to trochę mało...

sławek77 napisał/a:

A właśnie do ilu może spaść ciśnienie na rozgrzanym silniku ?

Wszelkie instrukcje podają, że na biegu jałowym ciśnienie nie powinno spaść poniżej 0,8 - 1,5 bar, a przy obrotach nominalnych powinno być tak na 5,2 +/-0,7 bar. Na biegu jałowym natomiast ciśnienie nie może spaść poniżej 0,8 bar, a przy obrotach nominalnych nie może spaść poniżej 2 bar.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

422

W tym tygodniu podłącze jeszcze wskaźnik temperatury wody zastawie chłodnicę i zobaczę jak będzie z ciśnieniem oleju po rozgrzaniu

423

Gdzie są moje posty na temat  remontu silnika Perkins  i odpowiedzi kokegów- została  sie tylko cena w usługach  -  czyżby  cenzura-  jak za komuny?

424

Gdzie są moje posty na temat  remontu silnika Perkins  i odpowiedzi kokegów- została  sie tylko cena w usługach  -  czyżby  cenzura-  jak za komuny?

jakbyś kolego nie zauważył to przypomne że to jest wątek o silniku fortschrita

Koledzy czy takie pęknięcie głowicy dyskwalifikuje ją czy nie

http://img198.imageshack.us/img198/2204/glowicat.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

425

Już kiedyś o tym było że to pęknięcie jest typowe dla tych głowic wink

426

U mnie tak jest i chodzi.

427

Tak szefie może być, pod warunkiem, że gniazda są całe. Wyjmij zawory i sprawdź gniazda. Jak będą całe to O.K., a jak pęknięte, to je wymienisz. Takie pęknięcia w głowicy są normalne i na to nie wymienia się głowic. Sporo ludzi na tym się "przejechało".

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

428

traktor napisał/a:

U mnie tak jest i chodzi.

429

tak nie zauważylem  ale to nie jest powod  do tego  aby usuwać posty co najwyżej  zwraca sie uwagę  i sprawa jest zalatwiona ?- a po drugie nie pisalem o dupie marynie tylko rzeczowo na temat remontu silnika? - i to chyba nie byl  powod do usuwania  postów!?

430

według mnie to jest wystarczający powód i moderator może osunąć moją i Twoją wypowiedzi bo tu się powinno pisać tylko o silnikach z zt... a nie jakieś żale wypisywać.... do tego jest inny dział

431

Zadnych   zali nie wypisywałem  - rzeczowo o remoncie silnika Perkins - po prostu zapomniałem że ten dzial dotyczy zt...F-T  I w mojej ocenie administrator powinien  mi zwrocić  uwagę a nie wycinać posty?

432

tak nie zauważylem  ale to nie jest powod  do tego  aby usuwać posty co najwyżej  zwraca sie uwagę  i sprawa jest zalatwiona ?- a po drugie nie pisalem o dupie marynie tylko rzeczowo na temat remontu silnika?

To jest powód . jesli wolisz ostrzezenia i blokowanie pisania postów to nie ma sprawy. Nie robimy smietnika czytaj regulamin.  Są zasady których trzeba przestrzegać gdyby nie było kar nie było by dyscypliny. Zwrócenie uwagi nie spowoduje  zamknięcia nie chcianego tematu bo zawsze znajdzie się ktoś który odpisze. koniec tematu.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

433

PiotrzeK Po waszej srodowej robocie a dokladnie pracy pana taty  ciagnik cyka az milo smile   :brawo: spisaliscie sie na medal chodz  pod jeden pol blok dalismy 2 podkladki wiecej niz  mowil pana tata bo jednak bylo za nisko i tlok stal rowno z wysokoscia tuleji zas 2 pol blok byl ok wink jak bedzie chwial czasu i $$$ to umowimy sie jeszcze na remont pompy paliwowej.

Pozdrawiam z zycze zdrowia wink

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

434

Dziękuję za miłe słowa i oby silniczek pracował jak najdłużej.
Również pozdrawiam i życzę zdrowia smile

www.rajstop.pl

435

Panowie jakie powinno być ciśnienie sprężania w cylindrach? U mnie jest 20 bar

436

Według naszego forum wynika że 18:1. smile W bizonie ok.16 także myślę że masz bardzo dobrą kompresję jak ifki.

437

tyle to benzyniak a ropniak to pow.25

438

Mi też się wydaje że na diesla to przy mało. Ale spisałem z forum i z danych technicznych z bizona ? Mam audi benzynowe to jest od 11 do 12 atm na cylinder.

439

Kto z Was montowal  zestaw naprawczy made in China lub Hungary  jak one sie spisują  po dotarciu   pewnie bedę  musial kupić  bo oryginałów nie ma

440

No ja po kupnie mojego klamota musiałem dać silnik do Grudziądza. Był w naprawdę kiepskim stanie, jedna tuleja pękła tuż pod rantem i dawało kompresję do układu chłodzącego...