Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Zwalniacz obrotów do E-516 i inne.
Zwalniacz sprzedany .
Zwalniacz kupiony
a do czego wam to potrzebne ??
do kukurydzy
do kukurydzy ?? to jakie wy tam obroty uzyskujecie ??
W rekordzie to koszę między 450 a 550obr/min bębna młocarni .
no niby mają byc wolne ale ja kosiłem na około 600-700 obr na młocarni i ziarenka nie były uszkodzone .. a jak sie chce to i się 300 uzyska i tez można kosic ..
W Fortschrittach zwalniacze młocarni stosuje się np. w rzepaku, gorczycy i kukurydzy. Gdzieś mam tabele które podają 500-600 obrotów.
W tabeli od 516 dla kukurydzy prędkość bębna jest w przedziale 400-600 obr./min. A z tego co jest w instrukcji to zwalniacz stosuje się gdy wymagane są obroty poniżej 530. Ja na zboże i tak będę jechał na zwykłym kole a tylko na kukurydze założę zwalniacz pomimo że i tak można go zblokować na normalne obroty ale po co skoro jest też zwykłe koło
po żniwach jade po niego bo już mam zaklepanego, razem z całą adaptacją
Mam dwie zwolnice do 516,za niewielkie pieniądze i jeszcze targaniec.
to sa na młocarnie
Nie zwolnice do jazdy ,ale bez silników hydraulicznych.Ijeszcze ze chyba dwa klawisze wytrząsacza nowe.
Ile byś liczył za wytrząsacz ??
Z 500 bym przytulił ale jutro zobaczę ile ich jest i w jakim stanie,bo z 4 lata nie widziałem.
maniek jak potrzebujesz jakieś części to pytaj, na pewno się dogadamy co do ceny
Tak cenowo się tylko orientowałem. Mam jednego w swoim, jest pęknięty na środku, pospawałem go gazem i jakoś się kręci. Wytrząsacze pasują od 516 do 517 ??
to samo
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Zwalniacz obrotów do E-516 i inne.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo