Temat: ile bierzecie od hektara ??
Jak w temacie ile bierzecie "zł" usługowo za koszenie pszenicy,jęczmienia,rzepaku ???tak mniej więcej bo ostatnio kosiłem koledze rzepak bez stołu to 300zł go skasowałem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ile bierzecie od hektara ??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie ile bierzecie "zł" usługowo za koszenie pszenicy,jęczmienia,rzepaku ???tak mniej więcej bo ostatnio kosiłem koledze rzepak bez stołu to 300zł go skasowałem.
za 300 to mogę ładnie podziękowac i niech maszyna stoi ... 400-450 rzepaki .. pszenica do 400 ...
Wojtas jakbym powiedział taką stawkę jak TY , to nawet nie odpalał bym kombajnu bo nikt by nie przyszedł , w tym roku nie będę jeżdził u ludzi pies to trącał z tamtych żniw mam u ludzi około 4 tys , potrzeba mi jeszcze z 50 ha w dzierżawę na szybko i zawieszam działalność usługową.
300 - 320 zł
To u nas chyba najlepiej SKR 318ZŁ godz. bizony, bizony prywaciarze od 240 do 280godz. 514-280 zł godz.średnio o 20 zł więcej niż rok temu nie ma szans na większą stawkę jest pełno kombajnów a ro temu gość przyjechał 3ma bizonami i promocja po 200 za godz to był szał miał kolejkę a my prawie bezrobocie...
a u mnie stawka przynajmniej ja 320 340 z sieczkarnią
W zeszłym roku brałem po 250 bez i 300 z sieczkarnią. W tym roku po 50zł w górę jak nie pasuje to nie muszę jechać. A za darmo nie będę jeździć. Mało zostaje jak weźmiesz mało.A w zeszłym roku dopiero kombajn kupiłem to i mało brałem. U nas ceny do 400zł dochodzą z sieczkarnią.
Ja w tym roku będę brał po 280 zł bez sieczkarni a z sieczkarnią to nawet nie ma co myśleć u nas cała słoma już sprzedana z tych żniw(otworzyli nam brykieciarnię jakąś podobno ma być największa w Polsce)
Ja w tym roku będę brał po 280 zł bez sieczkarni a z sieczkarnią to nawet nie ma co myśleć u nas cała słoma już sprzedana z tych żniw(otworzyli nam brykieciarnię jakąś podobno ma być największa w Polsce)
a nie wiesz jak płacą za słomę? jak co to napisz na priv
80 zł za kulańca
u nas ze słomą lipa płaca 80zł od tony ...
na sprasowane snopki się nie pisza chyba ze wielkie kostki ...
Kris piszesz że 300zł za godzinę .. srednio liczac 1.5 godziny ha bizonkiem .. więc 450zł ... ten kto liczy że wyjdzie taniej jest psychopatą ...
U mnie 350 zł za godzinę
To już tą brykeciarnię otworzyli ? No to następna konkurencja dla rolników a ludzie latają za słomą O moją się dwóch pytało ale ciekawe jak by płacili cwaniaki ? Ostatecznie chrzestny weźmie . A kiedyś za darmo nie chcieli !!!!
Za rzepakową zaproponował mi po 120 za tonę i sam beluje i zbiera.
u mnie claasem jeden chce 350zł za godz, a drugi bierze 300 lub 330zł za ha
340zł za godzinę z sieczkarnią
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ile bierzecie od hektara ??
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo