Temat: Mniejszy heder do 516, 517
No więc szefie żeby wszystko było tak jak być powinno. Ma może ktoś węższy heder od standardowego? Albo czy ktoś podjął się skracania?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Mniejszy heder do 516, 517
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No więc szefie żeby wszystko było tak jak być powinno. Ma może ktoś węższy heder od standardowego? Albo czy ktoś podjął się skracania?
Jaki ty masz przy swojej 16-stce i jaki chcesz mieć???
Kolego laszek nie dość że nie trzymasz tematów wątku to jeszcze jesteś leniwy proszę
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1616
no to zasłużone *** dostałem. maniek ja mam w swoim 6,7 a myślę żeby był o jedno pole motowideł węższy czyli około 5,4. a ty w swoim to miałeś tak fabrycznie czy poprzednik sam to przerabiał?
Poprzedni właścićel miał heder 6,70 i tamten heder pękł(wyrwał mu się) przy napędzie kosy, cały napęd szlak wzioł, wywalił tamtego na złom, a kupił od 516 7,2 i go skrócił.
Wiem kto posiada na zbyciu heder od 517 o szerokości 5m albo 5,20m dokładnie to niewiem, na oryginalnym napędzie, gościu jest z ciechanowa:)
no to faktycznie mam blisko do Ciechanowa... A nie wiesz czasem ile takie cudo miało by kosztować? Jeszcze jedno jak nazywa się ten gościu co kupiłeś od niego 517? Bo jak co to bym się u niego zorientował kto mu skracał albo czy on sam itd. Mam rodzinę w Gromadnie to tam jakoś się zgadam
Doba panowie skrócić heder można ale co z wydajnością? Żeby zachować wydajność trza by heder z szumacherem bo inaczej du.. .
za mała prędkość kosy w normalny napędzie?
No jak przy 7 m jedziesz 8 kmna godz to przy 5 musisz 11-12 i wtedy zboże nachylone w tą samą stronę co kierunek jazdy może iść pod heder bo kosa nie zdąży uciąć , takie moje zdanie.
przecież ja nigdy z taką prędkością po polu nie goniłem, myślę że z hederem 5 metrów to takiej prędkości nie będe osiągał w końcu nie zamierzam pobijać rekordu świata, a po to chce zwężyć heder żeby min lepiej dopasował się do powierzchni pola i lepiej szło zbierać plon
to nie chodzi o wyścig tylko zebranie legi do ostatniego kłosa a zarazem nie rycie w ziemi
jeszcze w te żniwa zakupiłem heder o szerokości 5,4. Świetna robota to była, węższy, lepiej się dopasowuje do podłoża, w moim przypadku mniej razu musiałem go odpinać przejeżdżając z pola na pole (nawet na podwórze mogłem wjechać z hederem) i ogólnie jestem bardzo zadowolony a jadąc nieco szybciej wydajność ta sama a w moim przypadku w ogólnym rozrachunku może nawet i większa
Lechu jaka cen ???
2500 ale bez wózka, jak będzie czas to skróce go żeby było w takich proporcjach jak przy szerokim hederze bo jak go wstawiłem na ten długi wózek to uchwyty z przodu troche nie pasują ale przypiąłem pasem i było dobrze
to taniocha był w Kołobrzegu za 3 tys. ze stołem i kosa elektryczna tylko strasznie daleko
to właśnie ten, stołu nie brałem bo mi nie potrzebny no i też nie był za bardzo w stanie a kosy nawet nie oglądałem
Gratuluje:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Mniejszy heder do 516, 517
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo