Odp: ziemniaki 2010
Panowie plantatorzy co w ziemniaku na dzisiaj piszczy?- u mnie w rejonie detal 0;60- 0;70gr kg a u Was?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie plantatorzy co w ziemniaku na dzisiaj piszczy?- u mnie w rejonie detal 0;60- 0;70gr kg a u Was?
40-50 gr
Czy już ktoś kopie ziemniaki?- ja jeszcze nie wstrzymala mnie awaria 304 a teraz deszcz chyba wystartuję po niedzieli?
Ja wysłałem do Łomży trzy tiry.Plon o dwadzieścia procent większy od poprzedniego roku.
U mnie po moich 20 arach śladu nie widać . Pełna przyczepa 3.5 tonuwka z dużymi nadstawkami i czubem aż kapcia złapałem . Koło 3 ton jadalnych . A reszta mnie mnie nie interesowała . Odpadów mało bo większość została na polu . Czas na frytki
A reszta mnie mnie nie interesowała . Odpadów mało bo większość została na polu . Czas na frytki
Ja w zeszłym roku też tak potraktowałem uszkodzone i nadpsute, to na wiosnę pole było tak przeorane przez dziki, że się Ciapek o mało przy równaniu tego pobojowiska nie wywrócił. Z pszenicy, którą tam posiałem, nawet jednej roślinki nie zostało.
To jakieś wygłodniałe były u nas wolą kukurydzę
U nas nikt nie sieje kukurydzy, jeden koleś posiał kiedyś 20ha, i po jakimś czasie zorientował się że dziki wszystko zniszczą. Ogrodził plantację pastuchem elektrycznym, z tym ,że w środku zostały dwie watahy. Pięknie wyglądały, jak uciekały przed kombajnem.
U mnie jeden koleś gonił dzika traktorem Ja miałem ziemniaki obok kuku i nic raz trochę od niechcenia przerył 50cm redliny . No i nie ma do koła lasu tylko hektary pul głównie kukurydzy .
Sorry że dluższy czas nie pisałem ale mialem awarię komputera i wykopki na głowie ! plony w normie , odmiana Hermes przerosła samą siebie na moich glebach okolo 50 t z h i sam nie wiem czy się cieszyć czy plakać ?- upycham na przechowalnie chociaż zbyt jest lepszy jak w zeszłym roku - cena minimalnie też?- a u Was jak?
Co sie tak cicho na tej stronie zrobiło czyżby ziemniaki w całej polsce zgniły? Nawet Slawek 42 tu nie zagląda?
ziemniaki hmm szukam jakichś dobrych na obiad ?? masz może ?
Ja dzisiaj zakończyłem wykopki, plon obfity (niemal 2 przyczepy z 26 arów), urwana taśma w kombajnie, kiedyś się naprawi - pewnie za rok. Cena to 50 gr/kg. Co się nie sprzeda to cielaki zjedzą na surowo - odpadną koszty parowania. Jak by to ocenił klasyk: Odwaliliśmy kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty!
Ja wczoraj zakończyłem wykopki,ale do wywózki jeszcze dwa TIRY do Łomży.Wykopki rozpocząłem ANNĄ a zakończyłem GRIMMEM.Kupiłem w połowie sezonu GRIMME LK650 .
Zazdroszcze ceny ja z sasiadami umawiamy sie i bedziemy ładowac Tira ziemniory pojada ro rumuni cena to 0,30 zł wiadomo posrednik tez musi zarobic, ale jestem zadowolony żeby to tylko wypaliło
Notowania cen na rynku hurtowym ziemniaka nieznacznie pną sie w góre jest to efekt nieurodzaju w reszcie Europy - wniosek rok chyba będzie lepszy dla producentow - zreszta czas pokaże ? z Waszych wypowiedzi wynika że jest dużo lepiej niż w zeszlym roku oby tak było !
Targ Piast Wrocław 40gr/kg
A mnie gość robi w balona. mam naszykowane prawie całego TIRa a on sie nie odzywa i nie wiem juz co robić
Myślę że jest poważny i zabierze ?
okarze sie ale puki co to nie odbiera telefonu
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo