Odp: Cena Gryki
tak owsem . nie wiem jak u was ale u nas za owsem nie przepadaja ... (brak chetnych )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Cena Gryki
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak owsem . nie wiem jak u was ale u nas za owsem nie przepadaja ... (brak chetnych )
"u was" to gdzie? Bo zabierają chłopy TIRami dla gęsi i cholera wie jeszcze na co i wywożą w Polskę. Wpisz sobie w google hasło "kupię owies" Tylko, że to jest temat na wiosnę, ale dosłownie każdą ilość - w tym roku od 55 do 65 chodzi i biorąc pod uwagę koszty, nakłady i robociznę to nie jest źle.
No to mnie Marek pocieszyłeś 15 ha będę siał w tym roku (gryki oczywiście).
Witam.
Kto z was sieje w tym roku grykę?
Bo ja pierwszy raz sieję na próbę 6ha.
Pozdrawiam
Ja już zasiałem wczoraj 13,5 ha i jeszcze 16,5 czeka do siania ale po deszczu a go niema
Witam.
Nie za szybko.
Polecają między 7-11 maja. Ma to chyba związek z pełnią co?
No i pogoda. Jest bardzo zimno, a gryka lubi ciepło.
Pozdrawiam.
Mam odmianę co do -7 wytrzymuję a rok temu to siałem koniec kwietnia.
Ja w srode zaczynam siac,30 h razem.Wiekszosc moge dopiero orac,bo spryskane roundapem bylo.
Macie jakieś aktualne ceny po zbiorach? U mnie nie ciekawie 1200zł i na razie się nie zanosi żeby było lepiej ale zobaczymy jeszcze czekam...
Daj namiary na tego kupca bo mi proponują po 1000 , kaszarnia Działoszyn.
Witam.
Daj kolego namiary bo mi proponują po 950. Jeszcze nie kosiłem, bo czekam.
Pozdrawiam.
Macie jakieś aktualne ceny po zbiorach? U mnie nie ciekawie 1200zł i na razie się nie zanosi żeby było lepiej ale zobaczymy jeszcze czekam...
U nas ta sama cena choć pośrednicy to skupują po 700.Rozmawiałem z jednym dużym kasiarzem to przyznał się że zmówili się co do ceny to i on płaci tak samo. Opróżniłem jeden silos z pszenżyta i zasypałem gryką niech czeka na lepsze czasy.
PAnowie nie na temat ale potrzeba słoik miodu gryczanego ... nie podróbki jakiejś
Zapraszam na miodzik gryczany - całodobowo!
Co do cen gryki to mówią 900, ale nie biorą, a ci co biorą to na fakturze piszą 900 ale kiedy będzie kasa to nawet ten co bierze nie wie. Generalnie to ziścił się sen wariata.
Znacie kaszarnie pod tym adresem 23-302 Godziszów ,Andrzejów 25 bo od trzech dni szukają w okolicy gryki a zdaje mi się że ktoś jest z tamtych stron na forum.
Jak Godziszów niedaleko mnie to nazywa się jeden gość Bańka, ale na imię nie wiem. Zapłacił mi na konto i nie było z nim problemów.
własnie jaka teraz cena gryki posrednicy daja 1500
Jak Godziszów niedaleko mnie to nazywa się jeden gość Bańka, ale na imię nie wiem. Zapłacił mi na konto i nie było z nim problemów.
Nazwisko Jarosz.Cena teraz to 1600+VAT.Od żniw poszła w górę o 500 na tonie trzeba jeszcze po trzymać.
Znacie kaszarnie pod tym adresem 23-302 Godziszów ,Andrzejów 25 bo od trzech dni szukają w okolicy gryki a zdaje mi się że ktoś jest z tamtych stron na forum.
handlowałeś z nimi? jak z wypłacalnościa i wymaganiami? robia testy na glifosat?
Szukali w okolicy 1000 ton ale każdy ma swojego odbiorcę.Ocena tylko wzrokowa i nie obchodzi ich co się stosowało.Ja sprzedaje do kaszarni co wysyła dużo na Niemcy to tylko w porcie takie cyrki.Zastanawiasz się nad uprawą?.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Cena Gryki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo