Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » FORTSCHRITT 323 90r.--SPRZEDAM ---
Pietia widze ze masz bronę wachadłową amazone ... jak to się sprawuje ? czy jak wjedziesz w orane to da się posiac na raz czy nie ma takiej opcji ?>
Kiedyś siałem w ten sposób, ale ostatnio włóka z bronami albo ja w tym roku talerzówka z włóka i siew w tedy pole wygląda ładnie z taka brona zwykły Rusek sobie radzi jedynie ma problemy z jazda na wprost z pełnym siewnikiem
myślę nad agragatem i wchodzi w grę taka brona albo bierny ale bierny to sam bym klepał
Pietia ile za niego wołasz? A co za niego wstawiasz do swojego parku? Rusek 6 cylindrowy?
Lechu bardzo mi chodzi po głowie Belarus 1523 kawał ładnej maszyny zostawiłbym sobie tylko belarusa 920 i c330 a reszta do sprzedaży. MTZ też bym sprzedał kolega z forum jest
zainteresowany.
PS.
Co do ceny kwestia dogadania ma kilka drobnych rzeczy do poprawienia.A pozatym zapinać i w pole cały czas w pługu w tej chwili.
Pietia a ile masz ha? Mi też 1523 się widzi ale to tylko u mnie miałby robote z pługiem bo z resztą to tylko paliwo by przepalał, starczyłby 1221 właśnie bo do pługa 4 skibowego obracalnego to idealny, agregat tak samo
Lechu tak jak pisałem myślę że też spokojnie by wystarczył 130 km Rusek . Forszaaj pracuje tylko i wyłącznie z pługiem i ścierniskowym pozostałą część roku stoi nie używany wszystkie inne prace wykonuję ruskimi jest wygodniej i ekonomiczniej co roku jest do obrobienia coś około 60 h z tym co dobrałem zresztą powoli przestawiam się na trój polówkę kukurydza już wypaliła jestem bardzo zadowolony rzepak posiany jak na razie zapowiada się bardzo ładnie. Z kukurydzą tak jak pisałem robiłem tylko jeden zabieg na chwasty to wszystko areał już zwiększam na przyszły rok wszytko na Woźniaku, właśnie dziś maja przywieś kolejne trzy Skanie pod kukurydzę.
PS.
Ogólnie mam wszystko w polu porobione pozostało tylko pola pod kukurydze porozwozić pomiot i zaorać +sierdzony przelew od Woźniak i można uznać rok za zakończony i udany
Faktycznie na 60 ha to dużo masz ciągników.
Masz rację Pajej ale każdy jest od czegoś innego i cały czas chodzi mi po głowie pomysł zostawieni tylko belarysa i cos większego a resztę sprzedać te 2 spokojnie to zrobia
masz racje ale kazdy kij ma dwa końce masz dużo ciągników wiadomo dużo opłat itd ale jak ktorys weźmie urlop na zyczenie to jest go czym zastąpić. z drugirj strony jak jest mniej a lepszego sprzetu to sie nie psuje tak bardzo. więc cokolwiek zrobisz bedziesz miał racje
Pajej ja na pi razy drzwi 30 ha mam 5 traktorów ...
A ja na 130 mam 3 i 355 praktycznie nie używam.
Jeden Forsz jeszcze stoi, drugi chodzi w pługu no i wiadomo. Torpedo w wycinarce cały czas no i praca turem, opryskiwacz, rozsiewacz, wiosną sieje nim QQ. A c330 i c355 to jak wypadnie, brony,siewnik,buraki,obornik, wszystkie prace przy trawach-koszenie, przetrząsanie,zgrabianie,prasowanie i owijanie. Większość sezonu stoją ale jak przychodzi co do czego to chodzą wszystkie, ogranicza nas tylko ilość kierowców
Mój sąsiad ma 292 ha i wszystko robi jednym traktorem tj NH TM 175, ma jeszcze U1224, ale ten jeździ tylko z przyczepą (Zboże i nawozy) i HTSem.
Mój sąsiad ma 292 ha i wszystko robi jednym traktorem tj NH TM 175, ma jeszcze U1224, ale ten jeździ tylko z przyczepą (Zboże i nawozy) i HTSem.
ja też byłem u kolesia co miał ponad 400 ha i była tylko tmka 155 i 125
Mareczku powoli też do tego zmierzam posprzedawać klamoty i mieć jeden duży i jeden mniejszy to wszystko
Wiem gdzie stoi Janek 7810 za dobre bańki z roku 2001 lub 2. Trochę trzeba by go dopracować, ale gra warta świeczki.
ile ciągników do gospodarstwa ?? zależy jaki profil bo jeśli utrzymujemy bydło to więcej ale jeśli mamy tylko produkcję roślinną (zboża, rzepak) to w zupełności wystarczą 2 sprawne:
- jeden większy do podorywkowego, pługa i siewu
- drugi do nawozów i oprysków
- razem obsłużą przyczepy w żniwa
I takimi dwoma jesteśmy w stanie obrobić kilkaset hektarów - mam takich znajomych.
Jakoś nie wyobrażam sobie zbioru traw 2 ciągnikami ... Już nawet przy zwożeniu samozbierającą jednym grabię, drugi wozi a trzeci ugniata na pryźmie. Przy balotach jeden grabi,drugi prasuje a trzeci ładuje już na przyczepy, jak ciapek skończy grabic to go do owijarki i owijamy pełną parą. No i dobrze by było żeby jakiś stał w wycinarce
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » FORTSCHRITT 323 90r.--SPRZEDAM ---
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo