Odp: Ursus C-360
jeśli dobrze pamiętam to zgrubieniem silikonu do głowicy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeśli dobrze pamiętam to zgrubieniem silikonu do głowicy
Wokół otworu na tłok jest taki kołnierz z blaszki z jednej strony węższy z drugiej szerszy,tym szerszym w stronę bloku.
dokladnie tak
Dzięki Panowie, po plusie :beer:
jako że ściśle to związane z moja c-360 to pytam tutaj. Potrzebuje na szybko koparkę zawieszaną do c-360. Myślałem nad trollem ale za słaba konstrukcja i za płytko kopie (potrzebne minimum 2,5m). Mam okazję kupić tył od ostrówka w przyzwoitych pieniądzach tylko czy da się to przerobić by zawieszać na ramionach? kombinował z was ktoś coś takiego i czy c-360 na wzmocnionej pompie (33l/min) pociągnie to ramie? jak myślicie???
A ją potrzebuje na szybko kontakt na nowe opony przód i tył kabinę maskę może macie gdzieś namiary na dobry sklep
Koparka z ostrówka na oryginalnej pompie to będzie męka a nie robota ,a może wie ktoś o koparce pelikan zdjętej z ciągnika ? bo bym kupił .
a ile pompa w ostrówku mogła mieć wydajności???
około 90 -100l/min
od 60 to bedzie męka, kolega ma takie coś zapinane do ciągnika na tuza, ale napęd jest z wałka, ma własną pompę wozi to 16145 zetorem,
teraz głupie pytanie. Ile średnio może mieć amper c360 na wyjściu zapalniczki bo nie mogę zmierzyć ?
tyle ile wytrzyma bezpiecznik, albo alternator. jak nie ma tych powyżej to tyle ile najcieńszy kabel
Albo na przewód załóż amperomierz cęgowy DC i zrób piękne zwarcie
Witam,czeka mnie remont silnika c-360,dokładnie tłoki i tuleje bo popękały pierścienie,ale nie wiem jakie zestawy naprawcze włożyć.Mam zetora po 130 zł,THM po150 zł, ursus chełmno premium po 170 zł,granit po 110 zł ,co byście polecili żeby za chwilę nie robić znów remontu ?
ja bym wziął ursusa albo zetora...
zetor po 130 a thm po 150? Dziwne. Polecaja też Mahle Krotoszyn.
ja w ciapku zakładałem już ładnych pare lat temu z krotoszyna i nic sie nie dzieje
u nas mechanik jak robi kapitalke to tylko z krotoszyna a jak mu sie zawiezie inne to wygania i w ogóle nie podejmuje sie remontow
Dokładnie tak mój mechanik tez chwali te z krotoszyna
Ja również mogę polecić mahle krotoszyn. Te ursusy to wyroby z Indii. Kiedyś skusiliśmy się na jakiś tańsze zestawy, ciągnik chodził z opryskiwaczem,rozsiewaczem i ładowaczem, w sumie przebieg nie wielki a dwa tłoki dostały luzu na sworzniach a jedna tuleja puściła wode do oleju. Nie pamiętam już marki ale wówczas były najtańsze w pobliskim sklepie.
pozdrawiam
czeskie są nic nie warte
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo