61 Ostatnio edytowany przez andrzej612b (2012-11-02 00:53:08)

Odp: Kupię kosa

I jak mówią na Kaszebach -  no  i zaś plus  ....:brawo:

62

Dzięki kolego.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

63

Ja myslałem o silniku hydraulicznym do przesówu listwy zeby płynnie podawał wapno a nie skokami jak w oryginale. co o tym myslicie?

Rolnik z powołania:-)

64

Myślę że to musiałby być kawał silnika żeby potachał taśmę od rozrzutnika .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

65

A jak chcecie rozwiązać fakt że najpierw wali grubo a na końcu już ledwo co zrzuca ?

66

to najlepiej siewka albo wiadro i ręcznie jedziemy z koksem big_smile będzie idealne dawkowanie

67

Dlatego wcześniej pisałem o koszu zsypowym, np ok 100kg, który niweluje te niedogodności.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

68

Ja nie wiem o co Scorpion chodzi? Na początku faktycznie więcej zrzuci ale później to już normalnie się sypie. Mniej więcej ustawiasz się na dawkę jak już pierwsza kopica zleci od tylu smile

69

Ogłoszenie z tablicy...
może ktoś się skusi...

http://tablica.pl/oferta/rozsiewacz-kos … f22c;r:;s:

70

http://img210.imageshack.us/img210/167/1000934.JPG

Uploaded with ImageShack.us
Obiecane przeze mnie zdjęcia prototypu, miał jeszcze wozić w tym roku wapno i tak wszystko zostało jak z pola zjechało.

71

przekładnie ze snopki zagospodarowane???

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....