też nad tym myślę do końca stycznia jest jeszcze 7 wycieleń, wstawać dwa razy w nocy to koszmar. Chodzę do tylu od dwóch tygodni. Niestety aby podłączyć pod telewizor kilka kamer trzeba mieć do tego urządzenie. Jedna ok nie ma sprawy. Najrozsądniejsza opcja to komputer, odpada urządzenie zarządzające kamerami i robiące obrazy jako kanały w TV.
http://allegro.pl/karta-dvr-16-kamer-40 … 13172.html
karta na 16 kamer. Z komputera kabelek do tv i mamy relację na żywo z bydlęcego Big Brothera. Jednak sądzę że mi wystarczy jedna solidna kamera zawieszana w razie potrzeby w koniecznym miejscu. To i tak już będzie wygoda.
pasowałoby mieć jeszcze przy kamerze głośnik aby w razie porodu zwrócić krowie uwagę aby poczekała do rana po doju i kiedy reszta wyjdzie już na dwór.
jeszcze jedna ważna sprawa mając wizję przez komputer można będąc na zakupach rzucić okiem na smartfona i sprawdzić co się dzieje w gosp. transmisja przez internet, to dopiero bajer.
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]