Odp: Sprzęt komputerowy
A jak się to robi ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak się to robi ?
jeśli masz liveboxa to zapewne masz neostradę więc problem IP odpada bo neostrada przydziela za każdym razem inne IP. Najprostszym rozwiązaniem to nie odłączać go - bo i po co, ale to nie rozwiązanie. Daj znać czy po odłączeniu od prądu i ponownym włączeniu wszystkie diody na liveboxie się konfigurują (czy świeci dioda połączenia i Wi). A najważniejsze czy komputer wykrywa sieć.
po wyłączeniu całkowitym tak i tak powinno wracać wszystko do normy jak przed wyłączeniem .
Chcę go przenieść, wyłączyli na chwile prąd i muszę reinstalować. We wsi ukradli światłowody- trzeba było reinstalować i tańcować ( znajomy ma takiego i on się nie dotknął a wszystko wróciło do normy). Po odłączeniu zapala się dioda wifi i połączenia a komputer nie może się połączyć ( tak jak by brak zasięgu ) . Chętnie podłączył bym przez kabel Ethernet ale nie rozumiem czemu nie ma takiej możliwości
A masz autoryzacje ustawioną? W liveboxie możesz się połączyć bezprzewodowo pierwszy raz jak nadusisz przycisk reg na modemie
jeśli naciśniesz przycisk reg jak pisze kolega powyżej to ustawienia zostają na stałe.
Czyli gdy wszystko jest ok wcisnąć reg? a macie jakieś pomysły co może być z przewodowym połączeniem ?
jak masz za instalowanego prawda liveboxa wchodzisz w ustawienia i tam powinno być
Super. Kolejne popołudnie spędziłem starając się uruchomić internet. Kupiłem nowy kabel od gniazdka do liveboxa więc korzystając z kolejnej utraty łączności wymieniłem go, przeprowadziłem reinstalacje. Ładnie pięknie internet jest ale co ? telefonu ani śladu...
wezwij serwis....
Chłopek przyjeżdża, mówi że linia jest ok i że to nie jego robota. Teraz mają mi wymienić liveboxa na nowego bo może to jego wina ..
Pękła matryca w moim wy-zasłóżonym laptopie [toshiba] jaki polecacie[ale bez szaleństwa,skromny proszę!]
ja ci moge marke polecic "acer"
Jedna córka ma szajsunga rv515 i po pół roku wymienili dysk na gwarancji bo padł ale fajny jest dróga córa ma MSI cx605 i od dwóch lat żadnej naprawy tak że ciężko wybrać ,a teraz prawie cały czas używam internetu w telewizorze LG 42lm 660s z pilotem magic gdyż jest wygodniej niż w laptopie .
toshiba albo MSI względnie asus... nic innego. Praktycznie 90% laptopów moich krewniaków to toshiba. Zaden z nich nie narzeka jak na razie. Ja osobiście mam nawet telefon toshiby i jestem z niego zadowolony...
W pracy mam:
- 20 sztuk Toshiba
- 15 sztuk HP
- kilka sztuk Samsungów
- 3 sztuki MAC
Nie ma co ukrywać że MAC najlepszy ale to jest pierwsza liga jeśli chodzi o cenę. Samsung zupełnie przeciętny, HP strasznie się grzeje. Na to chwilę najlepszym rozwiązaniem jest Toshiba - stosunek ceny, parametrów, wytrzymałości, jakości. Co do Asusa (mowa o nowych bo starsze te sprzed kilku lat były niezawodne) to strasznie padają płyty główne.
Ciekawostka: Toshiba miała (być może jeszcze ma) gwarancję na wszystko - nawet jak z Twojej winy to naprawiają lub wymiana na nowy. Nawet jak upuścisz, wylejesz kawę, etc.
Też myślę że Toshiba bo ten którym się posługuję mam 7 lat bez awarii ale to produkt przywieżion z USA a towar z naszych pułek to chinszczyzna.Dzieciaki mają Samsungi i też chwalą.
I TYM SPOSOBEM ROZMYŚLAJĄC O "LAPTOKACH" W NIECAŁY ROK ZROBIŁEM DOKTORAT Z FORTSCHRITTA -tego nawet w Chinach nie potrafią, a tam do IFY i Forsza mają uznanie[szkoda że tylko na dalekiej prowincji].
Również mam Toshiba Satelite. Ma już 7lat. Raz był czyszczony, pare razy formatowany. Więcej nic. Koledzy mają, też nie narzekają Dobry sprzęt Polecam
Kur*wa. Kupiłem nowy dysk twardy WD i przy montażu pękło gniazdo SATA .. Plastik pękł,styki są ok.. da się coś z tym zrobić ? Czy kasa poszła w pizdu ?
Poza tym komputer włączał się, po 5 minutach się resetował ale nie dał rady się uruchomić bo ciągle w kółko się resetuje ... Nic na monitorze nie zdąży się pojawić.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo