441 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-10-22 23:03:05)

Odp: problemy z hydraulika

Mam wszystko co potrzeba, ale Ty Piotrze też raczej to masz. Żeby rozdzielacz mieć jak na dłoni, musisz mieć katalog od ZT300/303 (ten najlepiej w kilku wersjach) i ZT320/323, a wtedy wszystko się rozjaśni i będzie dużo łatwiej smile Jutro spróbuję pozmniejszać obrazki do mailowych rozmiarów i podeślę Ci to na maila

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

442

ktos pisał ze jesli chlodnica oleju jest zimna to znaczy że uklad jest zapowietrzony. Ja własnie dzis sprawdzałem i rozdzielacz jest cieply a chłodnica oleju zimna. Jak to sie odpowietrza??? Przypomne ze mam 303

Rolnik z powołania:-)

443

witam mozliwe że powtarzam temat ale nie mam zbytnio czasu na szukanie odpowiednich wątków. Problem polega na hydraulice w zt 323A ręce juz mi opadaja i nie mam pojęcia co dalej. Otóż pracuje nim w lesie gdzie mam podłączony do niego pług aktywny. pięć lat było bez problemu teraz jestem w kropce wymieniłem pompę na regenerowaną koszt 1300zł wymieniłem rozdzielacz koszt 700zł. hydraulika dalej szaleje... objawy--- na zimnym oleju podnosi znakomicie z opuszczaniem problemy cos żęzi jakby w pompie i w rozdzielaczu przy przytrzymaniu gałki na opuszczanie ma jakby wielki opór i po opadnieciu [zaznaczam że galka w pozycji opuszczanie] prubuje podniesc lasze go góry. po rozgrzaniu dramat calkowity słabo i z wielkim zgrzytaniem podnosi jak równiez opuszcza. olej wymieniony na nowy stan ok. dodam ze zauwarzyłem wielka ilosc opiłków na magnesie no i poprzedni właściciel wywalil filtyr ze zbiornika. jęśli macie jakies pomysły czekam.

dzisiaj wymieniona pompa jadąc usłyszałem jakby coś się zacierało i kicha z podnoszeniem chyba wezmę benzyne i podpale go nie mam juz sil do niego.

444

A zadałeś sobie choć odrobinę trudu i przeczytałeś odpowiedź na swój identyczny post na poprzedniej stronie?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

445

tak odpowietrzałem układ odkręcając nakrętkę z kulką nie ma powietrza jutro spróbuję wyczyścic cały rozdzielacz może coś jest zapchane ...

446

a sprawdziłeś ten zawór o którym pisałem?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

447

no i sprawdziłem wszystko nie wiem czy jest to przyczyną złego regenerowania pompy. kolega zmieniał pięc razy zanim trafił na egzemplarz ok. po świętach reklamuję ponownie może akurat...

448

Pajej napisał/a:

ktos pisał ze jesli chlodnica oleju jest zimna to znaczy że uklad jest zapowietrzony. Ja własnie dzis sprawdzałem i rozdzielacz jest cieply a chłodnica oleju zimna. Jak to sie odpowietrza??? Przypomne ze mam 303

pomoze ktoś???

449

Pajej poszukaj trójnika na przewodach, choć nie wiem czy nimi można odpowietrzyć. Są one nie u góry obiegu. Nic nie dopatrzałem się w naszych gratach oprócz tych trójników, choć już latarka słabawo świeci to może coś przegapiłem smile

450

W moim 303 nie ma tego trójnika w 323 jest

451

Piotrze jak  twój problem z hydrauliką  ??  Pokonałeś ją ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

452

niestety nie :nie_wiem:

453

nie wiem  może  głupi pomysł ... ale może bałagan robią siłowniki ...  weź je wyłącz na jakiś czas i zobacz co się dzieje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

454

odłączałem :nooo:

455

Grzegorz89 napisał/a:

Pajej poszukaj trójnika na przewodach, choć nie wiem czy nimi można odpowietrzyć. Są one nie u góry obiegu. Nic nie dopatrzałem się w naszych gratach oprócz tych trójników, choć już latarka słabawo świeci to może coś przegapiłem smile

Dzieki za chęć pomocy plus za nocne wyjscie

456

Dzięki za plusa, myślałem o tym i sprawdzę jak to umnie jest z tą chłodnicą. Zostało mi jeszcze orania.. Myślę jakbyś normalnie popuścił przewód porzy chłodniczce olejowej. Tak samo odpowietrzam czasem kierownicę i później działa wszystko jak należy, co oznacza że wszystko się ładnie odpowietrzyło.

457

Nie wiem po  co są  te trójniki i ta dodatkowa  rurka co łączy oba wyjścia  z tej chłodnicy ? No ale  podłączyłem  jak było .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

458

Jako że po raz kolejny mój fachowiec do mnie nie dotarł postanowiłem zmierzyć jeszcze raz ciśnienie. Okazało się że na 4 wyjściach zewnętrznych pompa daje po 160 atm. Natomiast na podnośnik podaje tylko 50. Może ktoś wpadnie na to dlaczego tak się dzieje.

459

nie do końca otwiera się  rozdzielacz ?  lub jest coś przypchane .....  nie pamiętam tam jak było w forszu ale mam taki pomysł ....

masz  2 wajchy od hydrauliki zewnętrznej ?
jesli tak to  odłącz przewody doporowadzające do siłownika głównego  i  wczep się z sekcji  wyjścia z tyłu  prosto w  siłownik  a tamto  wstaw jako  wyjście  do tyłu ...  czyli nie pierwsza wajcha podnosi tylko np środkową ...   moze sie samo naprawi ?

460

No jak zamieni zasilanie to wiadomo, że się poprawi, tyle że na jednym z wyjść będzie miał ciągle 110bar za mało.