Odp: Bizon Super Z050
A jak masz na nazwisko może skojarzę ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Bizon Super Z050
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak masz na nazwisko może skojarzę ?
Ja teraz planuję kupić 80tkę , a kombajn jak będzie tak chodził jak się zapowiada to zostaje i się może kiedyś weźmie hektary i się kupi jeszcze jakiś
chłopie daj se spokój z 80-tką chciałem to kupić zjeździłem z różnych ogłoszeń pół polski i było tak że w cenie do 15 kawałków to były same trupy niektóre trochę podpudrowane. jak masz te 7 czy tam 10 hektarów to 60-tką obrobisz z palcem w d*pie.
a propo tych bizonów to maziak mam ten pas dasz na dobrą flaszke i jest twój ... mam 2 pompy hydrauliczne praktycznie nowe ... a wymieniane przez walnięty zawór pod podestem .... mam napinacz nowy od załaczania mocarni (tą krzywkę wielką pod silnikiem lecz bez tej rolki ) .. 2 siłowniki nowe do wariatora jazdy jak byscie potrzebowali do tych waszych maszynek ...
Również odradzam 80, jeżeli myślisz o powiekszeniu gosp. w przyszłośći to myśl także przyszłościowo o wiekszym sprzęcie. Teraz uznajesz że 80 wystarczy a gdy gospodarstwo urosnie przyda się więcej koników i napęd. 80 łatwiej kupić niż sprzedać . Ale to Twoja decyzja powodzenia w zakupie
A propo młocarni to wajcha od włącznia opada sama nie zlokalizowałem dlaczego bo jeszcze go nie przyprowadziłem, to wina tego napinacza o którym wspominałeś Wojtku ?
Wojtek ile chcesz za 1 siłownik potrzebuję bo chciałem przez zimę zrobić poziomowanie lancy w opryskiwaczu. Jakbyś miał jeszcze z takim dławikiem jak przy wysuwie motowideł, byłoby super. A no i oczywiście jakby się dało to przesyłka jakaś najbardziej interesowałaby mnie. I jak przypomni Ci się co jeszcze masz to pisz może coś jeszcze bym wziął. A ile za pompę?
Grzegorz89 słuchaj aparat będe miał około 30 bo aktualnie jest nad morzem .... to porobie zdjęcia ... mam 3 pompy hydrauliczne po 100zł za sztukę ?? za siłownik hmm 80 ? nówka z zapasów PRL
Siłownik wziąłbym od razu jakbyś mógł wysłać oczywiście Pieniądze mógłbym Ci wcześniej wysłać bo za pobraniem chyba tańsza pszesyłka jest. Zdjęcia mi niepotrzebne mniej więcej orientuję się jak wyglądają żart. Pompa narazie hula ale dobrze wiedzieć. a i jeszcze jedno nie piszcie Grzegorz tylko Grzesiek bo ja w sumie jeszcze młody siurdak jestem tylko po prostu takie było wolne hasło najbliżej mojego imienia
wojtas co masz za pompy??i w jakim stanie?
Pompę to ja mam i mogę nawet załatwić od "Ełki" - Fadromy , bo pasuje tylko ten pas mnie interesuje , mój daje obroty 1150 , więc zarąbiste jak na bizona , ale wolę mieć w zapasie gdyż w Grene takowego pasa nie mają , a najmował kombajnu w razie awarii nie będę , ojciec mi opowiadał , że do tych pasów transmisyjnych była w PRL-u Specjalna Pasta jak się ślizgały i ,że ewentualnie można smołą go potraktować
do 50-tek części już nie ma żadnych przynajmniej u nas trzeba od 56 przerabiać niektóre
grzesiek 89 to twój rocznik ?
marian pompy są do Bizona og hydrauliki nie wiem jaka wydajnosc ale są w 100% sprawne
Do Z050 części są na wyciągnięcie ręki , gdyż wszystkie pasują od 56 oprócz tego napędu , który jest mniej awaryjny niż na pas klinowy , heder to ja mam nowy typ . Mówię Ci tak jak jest , bo 50 i 56 to jeden pies , wiem , bo mieliśmy na stanie części od 56 i wkładaliśmy do swojego , pasy się kupuje na wymiar , ale numery są takie jak w 56 . Podsumowanie jest takie , że w polsce zmiana lakieru i "żarówki w lampie" symbolizowała nowy model . No czyż tak nie był koledzy ?
jak sąsiadowi się urwał targaniec to pół dnia jeździliśmy po różnych sklepach i n h*ja nie było nigdzie w końcu kupił od 56 i go przerabiał. Ty jeszcze jesteś młody chłopcze to się podniecasz tym bizonem ale zaprawy powiadam Ci ,że prędzej czy później to podniecenie opadnie dosłownie i w przenośni. nie wypowiadałbym się gdybym tych kombajnów nie znał ale praktycznie z nimi rosłem i wiem jakie one potrafią być.
Dokładnie kiedy się komuna skończyła
http://agro-centrum.net/sklep-kombajny- … bizon.html
takie masz "wojtas"?
tak
Jak wspomniałem mój miał kupiony w latach 80 nowy heder taki jak w 56 i ma jeszcze na podłodze i ślimaku lakier
Grzesiek nie smarował bym tego pasa,to nie pas transmisyjny chyba ze chcesz z właczoną młocarnią na stałe jeździć
Krzychu widzę, że masz podobne do mnie podejście do bizonów też kiedyś mieliśmy Z050 to wiem na co go było stać
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Bizon Super Z050
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo