Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » części do Bizona
Strony 1
Kolego ile chcesz za te dwa pasy transmisyjne i za te sito do rzepaku liczę na cenę jakąś normalną
jeden pas a sita do rzepaku nie mam ... po za tym po co ci sito do rzepaku :? żaluzjowe nie dobre ?? pas transmisyjny tak jak ci pisałem na PW
Sito do rzepaku po co ? Po to , żeby nie leciało tyle syfu do zbiornika
więc trzeba wyregulować kierownice i będzie czysto .. ale kogo ja ucze przeciesz to wiesz na zwykłym żaluzjowym jest czyściutko a ideału i tak nie uzyskasz nawet jak przez petkusa ten rzepak przeciągniesz to potrącenia będą
Wojtas miałeś bizona, jak miałeś te kierownice ustawione? Ja mam do samej góry podciągnięte, i w pierwszym roku było dobrze a w tym nie mogłem dojść ładu z czyszczeniem. A no i czekam oczywiście na wiadomość, ile wysłać gieldów za ten siłownik.
Dobrze widzę sito kieszeniowe do kuku? Z czystej ciekawości, ile takie z drugiej ręki teraz kosztuje? Bo za nic nie idzie go ponoć zdobyć, razem z otworowym dolnym.
ja sam zrobiłem takie sito kieszeniowe do 516 poszukaj gdzieś starej młocarni do zboża a tam takowe sito było, ewentualnie nieco można rozszerzyć te otwory. a co do otworowych to są firmy co dorabiają np. http://www.abmetal.pl/pl/
sita już nie ma ... poszło bo Bartka z forum a kierownice ... hmm jak by ci to wytłumaczyć kosisz albo ktoś to robi ty zakładasz dobre okulary najlepiej do nurkowania i leziesz z tyłu i patrzysz gdzie kierownica ci steruje wiatrem .. musi być mniej więcej na srodku sita ... jak jest na poczatku wiatr to z tyłu i tak syf przeleci a jak za bardzo z tyłu to znów wszystko ci wywieje nie zaleznie jak byś krecił siła wiatru ... ale ahh ten bizon nie pociągniesz sobie wajchy i przestawisz tylko sita wek i dopiero kręcenie ...
ja sam zrobiłem takie sito kieszeniowe do 516 poszukaj gdzieś starej młocarni do zboża a tam takowe sito było, ewentualnie nieco można rozszerzyć te otwory. a co do otworowych to są firmy co dorabiają np. http://www.abmetal.pl/pl/
U mnie jest oryginał wzięty razem z przystawką, ale już pogięty nieco. Wysiewa póki co nie najgorzej. A co do otworowego to zamówiłem w sp. Zębiec arkusz dziurkowanej blachy, do tego profil, trochę blachy na grzebienie i jest sito dolne za ?? 300zł? A za "fabryczne" krzyczą 550zł :stu:
sita już nie ma ... poszło bo Bartka z forum...
sito kupiłem w pakiecie z przystawką, przystawka od bizona chodzi przy forszu jak ta lala a sito mogę odsprzedać bo do forsza za szerokie a na żaluzjowym też można kosić.
sito kupiłem w pakiecie z przystawką, przystawka od bizona chodzi przy forszu jak ta lala a sito mogę odsprzedać bo do forsza za szerokie a na żaluzjowym też można kosić.
Przerób to sito pod forscha to zobaczysz jak czysta może być kuku po takim zestawie. Też myślałem jak Ty, ale po zmianie obu sit - :wow:
posiadam kilka cepów do bizona 40
mam sita żaluzjowe górne do bizona jak ktoś chętny...
Jak by ktoś chciał mam nowa chlodnice olejowa do Bizona . Cena do uzgodnienia
wrzuć zdjęcie tej chłodnicy
za pół godziny wrzucę
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » części do Bizona
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo