Odp: rejestracja
Kto ma nierejestrowany ciągnik a ma niemieckie papiery (zaświadczenie o wyrejestrowaniu) niech teraz rejestruje bo przepisy się zmieniły i nie trzeba pisać listów do niemieckich wydziałów komunikacji
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » rejestracja
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kto ma nierejestrowany ciągnik a ma niemieckie papiery (zaświadczenie o wyrejestrowaniu) niech teraz rejestruje bo przepisy się zmieniły i nie trzeba pisać listów do niemieckich wydziałów komunikacji
czy li co "brif" umowa przegląd i do urzędu?
Karta poj. Niemiecka Niemieckie zaświadczenie o wyrejestrowaniu umowa i przegląd rozszerzony
Panowie mam pytanie, jakie wszystkie dokumenty są potrzebne, żeby zarejestrować ciągnik sprowadzony z zagranicy, a konkretnie dania i francja?
nie kojarzę dobrze ale jeśli tam maszyny nie posiadają dowodów rejstracyjnych to tylko jest potrzebna faktura zakupu ... a jesli mają dowody to potrzeba brief dowód rejstracyjny do tłumacza tak czy siak i do urzędu komunikacyjnego i nowe blachy
Dokładnie tak chyba że rolnik nie jest płatnikiem Vatu to umowa tylko na jednym i drugim musi byc zaznaczone że pojazd nie wymagał lub nie podlegał rejestracji jak nie ma briefu.
Z tego co słyszałem to we francji rejestrują, a w dani i holandii niby nie, pytam bo kumpel ma na oku ciągnik z dani i gościu mówił, że ma na niego fakture i dowód rej. To teraz jak-traktor sprowadzony z dani mógł być tam zarejestrowany i wtedy musiałby być dowód i faktura/umowa lub nie musiał być tam zarejestrowany i wtedy faktura/umowa z uwzglednieniem że ciągnik nie wymagał rejestracji tam czy jakoś tak i do tłumacza i wydziału? Do rej. sprowadzonych aut musiał być zrobiony pierwszy przegląd, opłacona akcyza, recykling i skarbówka, brief i wyrejestrowanie za granica a tu już tego nie trzeba?
to nie samochód nie ma recyklingu .. a do skarbówki chyba trzeba iśc ale to groszowe sprawy coś do 100zł jesli dobrze pamiętam
Dzięki za cenne info
Witam
Interesuje mnie Ciągnik MTZ + Tur za całkiem nie drogo Tylko że bez rejestracji Mówił gość że kupił od babki i mówiła że nie ma od niego papierów ale kupił. Teraz jest pytanie czy się da zarejestrowac?? Żadnych papierów, ani tablicy Nie za dobrze.. Przekręcić hmm też nie za bardzo.. Pójść do wydziału i się zapytać co i jak zrobić ??
bez papierów nic nie zrobisz nie zarejstrujesz ...
chyba że znasz nr rejstracyjne to w wydziale poszukają i wydadzą dublikat ... jeśli nie to zapomnij ... możesz ubezpieczyc ale jak trafisz na policjanta chama to ciągnik na lawete bo nie jest dopuszczony do ruchu .. paranoja ...
Zrobi ale to jest karalne to nie na forum z takimi rzeczami .
aż jeste ciekaw co zrobisz ?? napisz na PW swój sposób ...
też mnie ciekawi...
Oczywiście wszystko tutaj to żart...Nikt nie pisze na poważnie ...
Odświeżę. Jak wyrejestrować samochód ? Auto zostaje u mnie na części i znika z rejestru
Idziesz na szrot dajesz w łapę i dostajesz papier zezłomowania dalej już wiesz?
A zaległe OC trzeba opłacić tak ? czy jest jakieś wyjście ... ?
jeżeli miałes OC do dnia zezłomowania to bierzesz papierek ze złomu idziesz do ubezpieczalni pokazujesz i zrywasz umowe ale jeśli oc nie było to musisz zapłacić do dnia zezłomowania ... niestety
Odświeżę. Jak wyrejestrować samochód ? Auto zostaje u mnie na części i znika z rejestru
Sprzedaj swojej babci ,albo jakiemuś słupowi za 0,5 litra i z umową wyrejstruj. No w końcu ile babci życia zostało...żeby ją za auto zresztą stare ciągali.
babcia zamknie oczy a fundusz gwarancyjny zwróci się do spadkobierców o zapłatę zaległego OC i lipa.... jak pisać takie umowy to tylko ze słupem i najważniejsze żeby dane z dowodu się zgadzały bo inaczej za parę roczków jak słupa nie znajdą to się uśmiechną o potwierdzenie prawdziwości danych....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » rejestracja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo