61

Odp: rejestracja

Dokładnie już teraz lepiej nie robić takich przekrętów,lepiej iść na złom i się dogadać.

62 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-11-30 12:52:37)

Jedziesz na złom z przyczepą złomu ( lemiesze bagnety blacha ze stodoły) tablicą rejestracyjną z swojej fury sprzedajesz złom gadasz z szefem i jeśli jesteś stałym klientem
twoją szanowną gębę znają to powinno przejść.
Zawsze samochód mogą ukraść...... :smiley:
O jaki samochód chodzi?

63

Jeszcze trzeba wyciąć kawałeczek ramy na której znajduje się tabliczka znamionowa i wraz z tą tabliczką trzeba zawieść na złom. Przynajmniej u mnie tak było. Gościu powiedział ze grat może zostać u mnie a on musi mieć niby tą tabliczkę wrazie gdyby go kontrolowali.

64

Każdy big_smile zacznę od malucha wink

Witam panowie,chce kupić ciągnik,tylko jest jedno ale,nie ma on ubezpieczenia oc i przeglądu od jakiegoś czasu,i jest zarejestrowany na starego właściciela,a nie obecnego,gość mi.mówil że wykupie sobie normalnie nowe oc i nie bedzie problemu,ale ja mu nie wierze,da rade coś z tym zrobić czy sobie odpuścić?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

66 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2017-03-06 22:02:12)

jest tak jak on mówi, pod warunkiem ze spiszesz umowe na tego z dowodu

mdw

a nie dopatrzą sie tego,jakby przyszło co do czego że nie spisywałem  tak na prawde umowy z tym gościem,czy lepiej jak on da mi mi jego umowe i spiszę drugą z obecnym?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

68

mozesz i tak w sumie i lepiej z obecnym bo nie wiadomo czy poprzedni sprzedaży nie zgłosił, ty do stracenia nic nie masz , dowód, umowa kupna , przegląd i OC na siebie i ci zarejestruja, a jak z rana zadzwonisz do starostwa  dopytać to ci w buzke nikt nie da

mdw

69

Tylko ubezpieczenie żeby było z takom samą datą jak na umowie,jak by co to poprzedni właściciel odpowiada do daty zawarcia umowy z tobą.Szwagier tak kupił samochód( był bez ubezpieczenia i przeglądu )dzwonił przed transakcjom do swojego agenta ubezpieczenia i wydziału komunikacji i mu tak poradzili,ale to było dwa lata temu,Dla pewność zadzwoni do swojego wydziału komunikacji i niech powiedzą czy nadal tak jest i będziesz wiedział jak to dalej poprowadzić.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

70

Dokładnie jak Chłopaki piszą. Obecnie jestem świeżo po półrocznej batalii  z funduszem gwarancyjnym. to jestem na bieżąco. Piszesz umowę i w tym samym dniu musisz ubezpieczyć. Miej umowy wszystkich właścicieli, bo jak zabraknie jednej umowy to mogą Ci w wydziale komunikacji nawet zabrać te umowy, bo mogą mieć podejrzenie o fałszerstwo dokumentów... Niestety z tym też miałem przeprawę. Na szczęście już załatwione wszystko. Najlepiej jakbyś mógł dostać dane z tych umów i podjechać do WK i zapytać czy będzie ciągłość. Powiem szczerze, ze chyba już więcej nie kupię nic co nie będzie stało w dowodzie na sprzedającego, biorąc pod uwagę z jakimi ludźmi mamy doczynienie...

jutro sie przejde do starostwa i sie dowiem co i jak

+7/-0