1

Temat: Suzuki Vitara 1.6

Panowie kupiłem dziś Vitarę z 99 roku   i  w sumie dziś przytargałęm ją na  lawecie
ale od początku  kupiłem to na przetargu we Wrocławiu  za nie całe 3.5tys  i  wiedziałem że jest coś z  paleniem  bo wszystko oficjalnie powiedziane ...  wiec teraz próbuje to  doprowadzić do łądu  i  po zdemontowaniu całego dolotu do  monowtrysku  nic nie idzie tam paliwa ... po podaniu doustnie paliwka gada aż miło ...

Może ktoś ma Vitarkę i  miał cos podobnego ???  Pompki  paliwowej nie słychac ...   więc jak  na razie teoretycznie  stawiam na pompkę ...  ale może  jest jaki inny szkopuł ?? Wadliwa elektryka czy moze coś ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Suzuki Vitara 1.6

Zaczął bym od bezpiecznika pompy stawiam na pompę

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

3

może nie całkiem na temat ale sam mam ochote na vitarke. Wojtek jak doprowadzisz ja do ładu to wstaw foty

Rolnik z powołania:-)

4

bezpieczniki ok  coś pyka na pierwszy  wgląd więc  raczej   przekaźnik działa ..  tez mi coś  śmiga po głowie  z tą pompką ... ale jutro zaczne szukac ...  ale chodzi mi o podobny przypadek ...  może ktoś tego doświadczył

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

Piękna bryka, gratuluje koniecznie wstaw fotki.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6

W każdej awarii benzyny zaczyna się od tego-

1. Czy jest iskra?
2. Czy dostaje paliwko?

Ale to już wiesz... smile może bezpiecznik uderzeniowy, japońce to mają często a on odłącza pompe paliwa? Zdejmij przewód paliwowy od filtra włóż w jakiś pojemnik przekręć kluczyk na zapłon i bedziesz wiedział czy daje paliwko do listwy. smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

7

pisze że podane doustnie  paliwo i gada ...  dla tego się pytam czy ktoś miał coś podobnego i moze wina jest elektryka ..

8

Sprawdź pompę pewnie w zbiorniku, sprawdź czy też niema włącznika wstrząsowego w niektórych fordach jest montowany w bagażniku.
No i czy jest paliwo....

9

spróbuj podłączyć pompkę na "krótko" wtedy masz pewność czy działa czy nie, ja zacznie pompować to wtedy szukaj w kabelkach, tak to szkoda Twojego czasu i nerwów. szukaj u źródła :beer:

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10

No panowie Pompka była zatarta w baku przez to nie było  jej słychac ...  ale spokojnie już jest nowa koszt całe 10zł big_smile i frajda bezcenna

11

to teraz czekamy na zdjęcia

12

i filmy z zimowego offroad

13

To nie jest reklama i nie czerpię z tego żadnych korzyści, jeżeli post jest niezgodny zostanie usunięty smile Na tym forum " http://www.forum4x4.pl/ " jest wielu użytkowników suzy i innych aut terenowych @wojtas warto tam poczytać na temat przyszłych napraw wink

14

ale ja choruje na vitare tylko po co kolejnego klamota trzymac pod domem i połacac. na autko rodzinne sie nie nadaje więc wymiana za vw polo odpada.

15

Pajej masz racje ale terenówka to jest inna jazda, ja mam Citroena Saxo 1.1 benzyna,Citroena Xsara 2.0 hdi  i SsangYong Musso 2.3 benzyna +lpg i zgadnij którym jeżdżę . Saxo czasami ojciec gdzieś się przejedzie ,Xsara stoi w garażu a Musso co dzień ma co robić nawet do kościoła nim jeżdżę .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

16

Musso to bardo dobry samochód. Mimo ze koreański to tak naprawdę cała mechanika-silnik, skrzynia, mosty i zawieszenie są produkcji mercedesa, koreańskie są blachy i wnętrze. Ojciec pracował w Polmozbycie w Bydgoszczy i nigdy nikt na nie nie powiedział złego słowa. Sam na takiego poluje. Albo na wersje pick-up o nazwie Musso Sport.

17

Jak raz poczujesz 4x4 i popatrzysz na osobówki z góry to już tak będziesz chciał zawsze.Na codzień jeżdżę Land Rover-em chociaż BMW-5 też mi pasi, to tak dla odmiany.

18

ja też już nie chcę zwykłej osobówki przyzwyczaiłem się do MLa

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

19

PawełS.64 napisał/a:

Jak raz poczujesz 4x4 i popatrzysz na osobówki z góry to już tak będziesz chciał zawsze.Na codzień jeżdżę Land Rover-em chociaż BMW-5 też mi pasi, to tak dla odmiany.

troche jezdze dostawczakiem to wiem jak się patrzy na osobowe z góry tongue

20

mnie się marzy Land Rover Freelander ale to narazie finanse nie pozwalają bo są inne ważniejsze wydatki a póki co golfik się spisuje dobrze smile swoją drogą samochód jest ostatnią rzeczą jaką kupię

E 516 na części
Telefon 695 076 269