Odp: Sprzęt komputerowy
scorpion z tym resetowaniem to kumpel zrobil kiedys taki "program" co właśnie ma takie objawy ale obiecał ze tego nigdzie nie wpusci
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
scorpion z tym resetowaniem to kumpel zrobil kiedys taki "program" co właśnie ma takie objawy ale obiecał ze tego nigdzie nie wpusci
odepnij dysk i zobzc co będzie bez niego.
Jak to samo... to nie wiem jaka masz obudowę moze przy montażu cos z kablami od guzika restart zrobiłeś
JAk nie to to reset biosu
Jak nie bios to wycieczka do sklepu....
No dysk jest jeden więc nie pojedziemy .. Może zasilacz padł.. A jak restartuje się bios ?
daje 90% że poszły ramy, ale same z siebie nie poszły. Zazwyczaj ramy się kopcą bo coś z płytą główną nie tak. Najlepiej jak byś miał pod ręką inny komputerek pobrał z neta program "RAM test", wypalił go na płycie i uruchomił z niej ten twój komputer. robisz pełen test kompa i wychodzi ci dokładnie co poszło (RAMtest weryfikuje pamięć ram i dyski twarde).
Jak mi się komp zaczął wyłączać to niestety jedne ramy się sfajczyły a po tygodniu drugie. Z racji że komp już stary był to praktycznie wszystkie flaki poszły na wymiankę....
Ten 10% daje na to że procesor chłodzenia nie ma i w momencie gdy przekroczy temperaturę maxymalną komputer się resetuje...
Ram lub grafika (po 50%) Dwa razy tak miałem pierwszym razem grafika nie miała odpowiedniego chłodzenia przegrzała sie i do wyrzucenia już była w moim drugim przypadku ram wystarczyło przełożyć w inny slot i służy mi do dziś. Zacznij od przeszukania zasobów części znajomych i podmieniaj po kolei
Wyciągnij (na minutkę) baterie od biosu na płycie głównej - bardzo często powoduje resety kompa. Jeśli nadal robi restarty sprawdź w biosie temperatury aby wyeliminować przegrzania. Jeśli wszystkie temp ok to sprawdź ramy. Nie wiem ile masz kości ramu ale jeśli 2 na wyciągaj na przemian. Jeśli nadal reset to sprawdź kondensatorki na płycie czy nie są napuchnięte lub wylane bo to też bardzo częsta przyczyna resetów - chyba najczęstsza. Daj znać co jest ok a co wygląda podejrzanie.
ale odepnij dysk on do tych wszystkich operacji nie jest potrzebny, a wszystko zaczęło się od niego.
czytam i nic nie rozumiem ,to chyba dobrze trafiłem podpowie mi ktoś jak zdjęcia załączać bo nie trybie. próbowałem i bez skutku
Posłuchaj Krzyśka i najpierw odepnij ten dysk, może on być powodem awarii. Na płycie głównej masz takie baryłki metalowe, to są kondensatory o których wspominał Zorak, zobacz czy nie są na górze spuchnięte, powinny mieć kształt idealnego walca. Może też być widać koło nich na płycie głównej ślady jak by cieczy z żółtym nalotem, jeśli tak jest to znaczy że kondensator wylał i uszkodził płytę główną.
chłopaki ale jak on odepnie dysk to komputer skończy rozruch na wyborze boota.
ale jesli komp przestanie się restartować bedzię mógł sprawdzić co słychać u wójka biosa
A z tego co pisze to widzi czarny obraz
Generalnie odepnij wszystko co zbędne jak masz np kartę radiową, masz wrażliwe ucho i masz wpiętą kartę muzyczna za 800zł tez ją odepnij, cd-rom i dyskietkę,
Jak ci nie ruszy a masz zintegrowaną grafikę to po płycie chyba że masz uszkodzenia w obudowie czyli kabelki z zasilaczem. Odepnij zasilanie od płyty głównej i miernik i sprawdź co w kabelkach. Może być tak że płyta powoduje restarty. Być może na płycie przy gnieździe masz podane napięcia jakie powinny być we wtyczce jeśli nie, to masz to w instrukcji od płyty.
Generalnie jak stwierdzisz że dupa. to polecam markowe kompy z allegro dell, ibm
biorą mało prądu np 100w zamiast 400
Ok ok ale co da się zrobić z dyskiem ? o niego się martwię bo jest kupiony nowy a reszta to starocie.. i zaczął się wyłączać zanim uszkodziłem dysk,
postaram się posprawdzać w niedługim czasie..
fajnie ze mi ktoś podpowiedział jak zdięcie załączyć dobra może gdzie indziej zapytam pozdro
fajnie ze mi ktoś podpowiedział jak zdięcie załączyć dobra może gdzie indziej zapytam pozdro
Wujek no to sprawdź w wątku pod tytułem: "Jak umieszczać foto na forum" w dziale FAQ
Scorpion pęknięty kawałek PCV to pikuś można powiedzieć że gwarancji już nie masz, ale dyskowi raczej nic nie jest ale jak Ty to zrobiłeś?????
RENAULT24 napisał(a):
Wujek no to sprawdź w wątku pod tytułem: "Jak umieszczać foto na forum" w dziale FAQ
FORD TRANSIT najszybszy traktor we wsi
E-512, ZT-325, K-454, B-010/2, B-231, B-503
Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze bezwartościowa. no dziękuję już sprawdzam
Ma moze ktos do sprzedania laptoka za smieszne pieniazki? Aby net dzialal i sie nie cial zbytnio bardzo male fundusze na to mam..
Ma moze ktos do sprzedania laptoka za smieszne pieniazki? Aby net dzialal i sie nie cial zbytnio bardzo male fundusze na to mam..
Nowego tableta można kupić za nie duże pieniądze.
Koledzy , wiecie jak podłączyć lumię 520 za pomocą kabla do kompa tak aby pliki zegrać ? Całe dzisiejsze popołudnie siedzę i przekopuje internet i nic . Wyskakuje komunikat że brak oprogramowania i wyłącz tryb przesyłania plików .
Myślę że musisz mieć jakiś program min: Windows Phone czy coś nie wiem tak dokładnie ale według mnie to te nowe telefony są tak popieszone że lepiej nie mówić. Ja to szukam telefonu z microsd to nie mam problemu ze zgraniem później plików Może ktoś chce telefon mam 3 do opylenia http://olx.pl/oferta/sprzedam-CID99-ID7dsX7.html http://olx.pl/oferta/sprzedam-samsung-g … 7dtbB.html http://olx.pl/oferta/sprzedam-htc-cha-c … 7dt5D.html
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sprzęt komputerowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo