Odp: Wysłodki buraczane
a są to tereny - staropolskie że tak powiem - może ktoś słyszał np. o Krojantach czy o Czersku ...
Do laczków mam 15 klocków
Sory, cztery))
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wysłodki buraczane
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a są to tereny - staropolskie że tak powiem - może ktoś słyszał np. o Krojantach czy o Czersku ...
Do laczków mam 15 klocków
ja daje na ziemie folię, wywalam wysłodki, deptam osobiscie gumiaczkami i jak najszybciej okrywam folią, 100% skuteczne i tanie.
aha właśnie- daj folię na spód, ziemia pochłania wodę i tak samo przepuszcza powietrze !!!!!!!!!!!!!!
Oto fotka mojej pryzmy z wysłodków, w chwili obecnej trochę skarmiłem
Uploaded with ImageShack.us
tyle to ja na raz skarmiam
A gdzie śnieg, przecież jest zima.
u mnie śniegu nie ma tylko przymrozek na -1
25 ton na raz ? byczo ... ja dodaje dla smaku moze ponad 100 kg na dzien na 8 mamusiek
to tu jest 25 ton ? nie wygląda a co do skarmiania to mi 60 ton wystarcza gdzieś na nie całe 2 miesiące
no właśnie. bo o to tu chodzi zeby je dobrze zagęścić zakisiły sie w 100% bo bez powietrza.
Chłopaki macie namiary na wysłodki buraczane w łódzkim? Bo potrzebuje z jeden transport może być mniejszy nie musi byc patelnia.
teraz mówisz jak się handel wysłodkami skończył ? ehh ... wysłał by i wagon
Jeszcze widze ze woża tylko cięzko złapac jakis kontakt...
teraz to se nożesz suchyh kupić
hurtownia Rolmix koło Wolborza ma w swojej ofercie wysłotki buraczane luzem oraz workowane po 50 kg
Zakisza ktoś już wysłodki ? Z racji licznych remontów dróg i zakazów na ciężkie auta muszę sam wozić (25 km w jedną stronę) przyczepą. Wczoraj cały dzień i dziś powtórka. Wysłodki dość suche i zastanawiam się czy nie polać trochę wodą - jak u osób które polewają ? lepiej się zakiszają ? W tym roku pryzmę przygotowuję tak: usypałem 3 ścianki z ziemi na wysokość ok 1 metra, wyłożyłem folią którą spryskałem kwasem propionowym, warstwa wysłodków i znów kwas i tak chcę do czubka pryzmy. Na koniec przed przykryciem spryskam znów kwasem i na całość cienka warstwa ziemi. Mam nadzieję że kwas zapobiegnie pleśni.
Zorak a jaka cena z transportem?
jeszcze nie wiem bo się nie rozliczałem. Tak jak pisałem mamy kupę remontów mostów i dróg i nie dojadą do mnie "patelnie" bez zapłacenia mandatu. Zrzucili mi 3 patelnie u kolegi na gospodarstwie i wożę przyczepami. Nie powinno być drogo bo jemu przywożą ilości hurtowe za buraki. Tak więc można powiedzieć że mam po znajomości i przy okazji.
jeśli są suche to nie za bardzo zakisną ... trzeba lać dużo wody nawet bardzo dużo
z tego co pamiętam "za knapa" u nas lali wywar z gorzelni. Kiszonka super...
Zorak dałoby rade kupic u Was tych wysłodków jak bym transport załatwił?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wysłodki buraczane
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo