Ja mojego 323 trafiłem za 12 tys, zaślepiony okazją oraz kompletnie "zielony" jeśli chodzi o wiedze o tym ciągniku, nie sprawdzałem go za bardzo, tylko patrzyłem czy podnośnik wogóle działa, super odpalał więc świadczyło to o sprawności silnika i o jego dobrym stanie, co jednak sie sprawdziło i potwierdziło, silmiczek "dzwon", natomiast po przyjechaniu do domu okazało sie, że cała reszta poza silnikiem jest do d..., musiałem naprawiać skrzynie biegów, pod obciążeniem biegi sie blokowały, pompa od hydrauliki i od wspomagania była do wymiany, hamulce skończyły sie po przyjechaniu do domu, wszystkie cylinderki przeciekały, oraz pompy od hamulców i od sprzęgła też, sprzęgło do remontu, spalone tarcze orzaz gładzie dociskowe na kole zamachowym, rozrusznik złom, cud, że wogóle odpalał, instalacji elektrycznej nie było praktycznie wcale, tylko światła z przodu świeciły długie podłączone jednym kablem pod jakiś bezpiecznik, oraz kierunki działające bez przerywacza, a pod deską rozdzielczą myszy miały gniazdo, zjadły izolacje w przewodach i cała instalacja sie spaliła, zero oleju we wszystkich mostach, przekładniacch, filtry olejowe w silniku nie czyszczone od niewiadomo kiedy, bo wkład wydłubywałem przecinakiem z zastygniętego asfaltu, to samo bączek, układ pneumatyczny sterujący funkcjami 4x4, żółw-zając, blokada mostów, nie działał, sprężarka dawała z ledwością 2atm.
Tak więc teraz już wiedziałbym na co zwrócić uwage przy zakupie 323 i nikt nie wcisnął by mi kitu, bo wszystkie remonty robiłem sam i zjadłem zęby na tym ciągniku, nawet nie wymieniłem jeszcze wszystkich niedomagań jakie przy nim były, bo to takie tam pierdołki, ale jednak były i praca była by z nimi utrudniona bądź nie możliwa.
Ale co tam, przynajmniej teraz mam satysfakcje z mojej pracy, którą włożyłem aby doprowadzić ciągniczek do mobilności i pełnosprawności, jakoś dziwne mam podejście do sprzętów różnego rodzaju, bo czym bardziej jest zniekarowany, tym bardziej sie ciesze, bo będzie co robić hehe i będzie większa możliwość bliższego poznania maszyny, ciągnia, czy samochodu.
tel: 605107385 czynny non stopZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta