221

Odp: Kukurydza Na Ziarno

koseś z pionierem to wczoraj o tym problemie rozmawiałem z kolegą który od lat sieje pioniera. Okazało się ze kilku gości dokonało gigantycznego zamówienia i zamietli te tańsze kukurydze.
W Fitochemie koleżanka ma kukurydze fao 210 nk ravello za 460 paczka dalej fao 220-230 sy cooky za 468 i fao 250 arobase za 468 na dobra sprawę to kukurydza ziarnowa to jest poważny wydatek.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

222

Fenol masz rację dostałem na początku grudnia nowy katalog od Osadkowskiego wszysto podrożało, a wracają do nasion miałem jedna odmiane ze Smolic na słabsze stanowiska została posiana na VI klasie ze zwiększona obsadą na 90 tys. nasion i plon był powalający 13 ton z hakiem a wilgotność w ganicach 28-29% koszona koniec września

223

Kolega miał w tym roku ravello i plon miał baaardzo kiepski więc odpada może uda mi się zamówić przez innego dilera H32 z pioniera a jak nie da rady to biorę Delitop z syngenty ,co do ceny to większość się mieści w okolicy 500zł. czyli nie jest źle .

224

delitop 470 zeta

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

225

Chłopaki a nie wiecie może kto ma na sprzedanie przystawkę do kukurydzy 4 rzędowa do forsza ??

226

Widzę że nie tylko ja szukam,dzwoniłem do niego ale bez docinacza,przysłony na bęben i wytrząsacze własnej roboty no i daleko.
http://allegro.pl/przystawka-do-kukuryd … 17492.html

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

227

Ja też o nią dzwoniłem dzisiaj o 11 to mi powiedział że sprzedana . No i daleko ponad 200 km.

228

kolego Fenol niestety nie tylko tanie odmiany są niedostępne prawidłową fakturę mam tyko na clarikę f58 i cos tam jeszcze no i są też takie faktóry-płać nie wiem za co???w tym roku działalność tej firmy to skandal i g.. mnie obchodzą wewnętrzne przekręty u komisantów.http://www.fotoload.pl/123aa54/8282e41e55ce334159ee0b93a7aeb1dd5102_min.jpg

229

Orzesz qrwa muszę jechać do swojego komisanta i zobaczyć czy na mojej fakturze też nie będzie takiego zapisu ?

230

ot taki prototyp
http://www.farmweb.cz/index.php?page=vi … ;gal=40930

gg 5118068

231

Czego to ludzie nie wymyślą.

232

Wygląda jak prototyp Massey Fergusona który kiedyś pokazywał- też przegubowy kombajn.  http://img11.hostingpics.net/pics/688895DSCF3453.jpg

233

Siał ktoś z was kukurydze falkone co to za odmiana

234

nie a siał ktoś odmiane BALLADA? ma fao 180, wziąłem jej na 4 hektary na próbę, zobacze jak będzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

235

Koledzy siał ktoś może odmianę MEXICANA FAO 240 ?

236

Kolego sieje NK Falkone z syngenty już z 3 albo 4 lata. FAO bodajże 240, jestem z niej zadowolony choć nie bardzo nadaje się na słabsze ziemie. W zeszył roku po 13 ton zbierałem 23-27 % wilgotności.

237

A sialiście Luigi fao 250 bo mają w chemirolu za 300zł 50tyś sztuk .Ziemia 4a i b jak myślicie siać tą czy szukać coś innego.

238

Luigi też wziąłem kilka worków na próbę ale na początku stycznia jak zamawiałem to cena była niższa

E 516 na części
Telefon 695 076 269

239

Miałem Luigi w tym roku ale posiałem ją póżno po 15 maja bo gościowi przypomniało się że ma ziemie jak koniec terminu składania wniosków o dopłaty , do tego w ugór zaorany na raz słabe wschody póżno siana ale 11ton oddała przy wilgotności 37%.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

240

Chłopaki jakie ceny u was na kontraktocję ja doatałem wczoraj wstępna umowę od Woźniaka cena 550 zł + vat kontraktacja od 100 -490 ton od 500 ton 580 + vat