Odp: Kupno ciągnika
no tak... ale jak jest dobry rozdzielacz i nie puszcza to nie opadnie .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno ciągnika
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no tak... ale jak jest dobry rozdzielacz i nie puszcza to nie opadnie .
Rozmyslam powaznie nad zetorem, komfort troche lepszy niz c360 i nie slychac tych zwolnic.
ja bym sprzedał tylko ciapka kupił za to tura i włożył to na 60-tkę i jeszcze na wspomaganie by ci kasy zostało
A ja ciapka nigdy nikomu za żadne pieniądze nie sprzedam, z opryskiwaczem 400l lepiej sobie radzi niż C-360, nawóz rozrzuci i idzie po polu jak łoś po bagnie.
U mnie C-330:
- sieje poznaniakiem,
- pryska,
- nawozi,
- czasem nawet kosi rotacyjną 165 cm,
- suszy siano,
- zwozi siano, słomę, zboża itp,
- sadzi ziemniaki czeska sadzarką,
- podgarnia ziemniaki,
- ciąga kombajn do ziemniaków,
- ciąga opielacz,
- przywozi zielonkę dla bydła,
- zrywa drewno w lesie
i jeszcze wiele innych robót których nie opisałem w związku z czym, w sezonie chodzi co dzień.
Szkoda, że UNHZ nie da rady napędzać, bo stałaby się totalnie niezastąpiona.
Wiadomo ciapek fajny bo też mam i dobry do lekkich prac ale jak u mnie to porównując przy pracach zielonkowych do 360 to ten drugi ma dużą przewagę pod względem liczby biegów bo 5 w ciapku czasem nieco za szybka a 4 za wolna. Zetorek fajny ale paliwko znowu lubi i tak zawsze coś
zalety wszystkich tych ciągników ma MF 255 ....
No może wadą jest cena i mały prześwit pod mostem
Sprzedaj 330 i 360 kup tura i zamontuj na pronarze spal tyle co zetor wiem bo miałem kiedyś przez 22 lata 7211 a komfort porównywalny pamietaj co 4x4 to potęga
Panowie trafia mi się Deutz fahr dx85 1982 rok z turem, co powiecie o tych traktorkach? Na co zwrócić uwage przy zakupie?
Sprzęgło czy ślizga strasznie i czy biegi nie wyskakują, ogólnie sprzęgło i skrzynie. Bo widząc po moim to to najgorzej dostaje po dupie.
jak pali i jedzie na wszystkich begach i nie jest zarzygany ani świerzo malowany to brać ... sam kiedyś za czyms takim zagladałem ... mało palą to przedewszystkim
Panowie po dłuższych przemyśleniach zdecydowalem, chce kupić ciągnik w przedziale mocy 50-70km najlepiej 4x4 cena do 30000zł, i tu do was pytanie; jak ciągnik kupić? doradźcie coś
widze ruska masz więc chyba już nie chcesz ? drugiego ?? albo kup starego Fendta model 610 lub 612 renault jakiś model ... lub coś z Case
Case international w kabinie xl cos jak ma Bartek z forum i będziesz zadowolony
Gdzieś pisałem o Casie 4x4 z turem 3 sekcje w Kikole. Jeśli interesuje to może odszukam gazete
Case International polecam, mam model 1055 7 lat go użytkuję i zadowolony jestem, właśnie myślałem żeby 360-ke sprzedać po przyszłych żniwach i kupić Internatonala ale mniejszy 4 cyl. 4x4 z turem , prawie śmigałby z opryskiwaczem i rozsiewaczem pneumatycznym, acha wersje 4 cyl o oznaczeniu S np. 844S mają rewers hydrauliczny no i zaleta tych ciągników to mało palą, skrzynia synchronizowana w pełni a no i proste maszyny żadnych zbędnych wynalazków wszystko mechaniczne no z wyjątkiem jeśli jest to rewers hydr.
ja bym kupil maseya 675 bardzo ladny zgrabny i dobry ciagniczek kiedys byl na allegro za 30000 w bardzo dobrym stanie
a ursus 4514 ? jeździłem takim całkiem przyjemny ciągnik
znajomy miał 4514 i kilka razy wymieniał wałek tylko już niepamiętam który w skrzyni biegów, poprostu krzywiło go i ponoć te typy tak mają, ja też jeżdziłem tylko 5312 jeszcze w szkole rolniczej, dobrze wyciszony, hydraulika mocna, tylko serwis gwarancyjny co chwile do niego przyjeżdżał co chwile coś innego sie sypało.
ja nim jeździłem tylko dwa dni woziłem nim kukurydzę od sieczkarni to na temat awaryjności się wypowiadał nie będę ale w jeździe był przyjemny
Albo JD seii 2150-2850 lub 2140 bardzo zwrotne, proste,oszczędne tylko unikać z francji, tam przeważnie nieszanują sprzętu.
Robert71 A jakiego traktora nie chcesz , może będzie łatwiej w tedy doradzić ? Jeśli miał by być jeszcze pod turem . To ja stawiał bym na coś co jest proste , nie zawodne i części będą wszędzie dostępne . Bo to podstawa przy ciągniku najczęściej używanym .
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo