101

Odp: Kupno ciągnika

kuba1055 napisał/a:

znajomy miał 4514 i kilka razy wymieniał wałek tylko już niepamiętam który w skrzyni biegów, poprostu krzywiło go i ponoć te typy tak mają,.

widocznie trafił na felerny typ mój ma  5800mth i jak na razie odpukać nic nie robiłem w skrzyni .

Sprzedam U-4514

102

A ursus 1634 co o nim panowie myślicie

103

nie, jeździłem takim i jakoś nic w nim mnie nie urzekło

E 516 na części
Telefon 695 076 269

104

marcin napisał/a:

A ursus 1634 co o nim panowie myślicie

jak masz za dużo kasy na naftę to polecam - straszny chlor. poza tym przy naprawdę ciężkiej pracy (niby do tego miał być stworzony) potrafi złamać się na skrzyni pośredniej, a ostatnio kumplowi złamał się na głównej, poza tym te konie jakieś takie chude i słabe.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

105

i skrzynia 3 biegowa a na tego żółwia i zająca nie ma co liczyć bo dość szybko zdychają więc ogólnie małonprzełożeń

E 516 na części
Telefon 695 076 269

106

na Ursusy sie nie patrz  bo te szesnastki nocy mają tyle co  100 konny zachodni ...   szkoda zawracac głowy ...  teraz robie takim ale model 16145  paranoja całe 3 biegi  i żółw już się sam załącza ... czyli remoncik się szykuje skrzyni ...   pracuje z Turem  to tak jak by do czołgiem operował ... widocznośc  po bokach brak ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

107

To Ursusy 1634 nie miały skrzyń 4 biegowych ?

108

jak robiłem u henia to miałem właśnie na stanie 1634 i skrzynia tam była 3

E 516 na części
Telefon 695 076 269

109

Miały jak se ktoś wymienił ....   producenci stwierdzili ze jest tyle mocy  ze 3 biegi wystarczą  co  było  straszliwym błędem ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

110

1634 miały 4 biegi
Robiłem u sąsiada i to co piszecie poza spalaniem nic nie pasuje
Ciągnik chodzi jak zegarek ma go od nowości i wszystko chodzi w 100% jeszcze nigdy nie widziałem żeby go ściągał go z pola a ma trochę tego pola
O każdą maszynę jak dbasz tak masz!!!!!

111

Wojtas masz rację z tymi biegami, bo nieważne czy ciągnik ma 50 czy 250 km powinien mieć tyle biegów żeby sobie można precyzyjnie dobrać prędkość, a 16-ce nieraz brak tej jedynki np przy 4-ce obracalnej, podobnie jest z MF 255 niby mały ciągnik ale też ma mało tych przełożeń c360 już ma lepiej zestopniowane.

112

Już 1614 z 90-tych lat wychodziły z fabryki z 4 skrzyniami. Sasiad ma 1634,skrzynie ma 4,obrabia nim 30 pare ha od orki po oprysk.Co ciekawe jak robi w polu to zawsze na max. obrotach,minął teraz trzeci sezon jak go kupił i zero problemów,tylko wymiana oleju.

113

zgadzam sie jak dbasz tak masz ale  co jak co majac teraz 30 tys  kasy nie patrzył bym się na  polskie ciągniki ani czeskie ...  niestety  nie miałem tych pieniedzy więc teraz jeżdże tym co mam ...  ale wiecej tych błędów nie popełniaj ...  niech cię nei zwiedzie wizja że czesci blisko i dostępne ...

114 Ostatnio edytowany przez Laszek (2012-12-30 14:17:49)

panowie co to 30 ha na taki traktor?? ja mam ten przykład z 1634 z dużej firmy gdzie ten traktor robił konkretny przebieg ale raczej w pracach transportowych min. wożenie gnoju na pole, operatorów ten traktor miał nie mało i co roku coś w nim robili. Dla porównania był też (i jest nadal) CASE MX 170 i jak kończyłem tam prace to miał przebieg 12 tyś mth i nic nie było w nim robione a traktor ten robił na prawdę wszystko i życia nie miał też łatwego gdyż miał chyba z 50 operatorów i każdy tylko gaz do oporu. Serię MX naprawdę polecam

E 516 na części
Telefon 695 076 269

115

1634 mają w "SPÓJNIA" Nochowo już dwa razy złanali go na skrzyni,o hydraulice to niezapomnisz będzie ci się śnić po nocach.

116

http://moto.allegro.pl/traktor-renault- … 49615.html

masz i  poczujesz prawdziwe 150 koni ...   
i pewnie pójdzie za mniejszą kase  i zostanie na doprowadzenie  go do pięknego stanu

117

Jeszcze nie wiem co to ma być, ma to być traktor do 30tys ma zastąpić c330 i c360 przedział mocy tak 40-70km (chodzi o oszczędność paliwa, bo bedzie to najmniejszy ciągnik w gospodarstwie) Nie proponujcie mi tylko ursusów 2812, 3512, mf 255 bo posiadałem takie.

118

http://allegro.pl/deutz-7206-z-ladowacz … 42127.html tyle że bez przodu.
O a z tej stajni mam tongue
http://otomoto.pl/deutz-fahr-torpedo-dx … 51686.html

119 Ostatnio edytowany przez kuba1055 (2012-12-30 18:20:08)

Ładny ten torpedo! ciekawe co w tej skrzyni walnęło:/

120

Może niedługo do swojej zajrzę bo mi biegi wyskakują to zobaczę co tam siedzi, ale u mnie 4 biegi na jednej dźwigni, 3 do przodu i jeden do tyłu w drugiej.