121

Odp: Kupno ciągnika

PawełS.64 napisał/a:

1634 mają w "SPÓJNIA" Nochowo już dwa razy złanali go na skrzyni,o hydraulice to niezapomnisz będzie ci się śnić po nocach.

traktory te mają jedną zaletę, z uwagi na to, że w gospodarstwach w których stanowią główną siłę napędową jest niemal doszczętnie rozbierany i składany co roku, wobec tego śruby się nie zdążą zapiec i zardzewieć, odkręcane przewody nie urywają się, a ich właściciele, lub ich mechanicy, wiedzą o tym sprzęcie wszystko i znają się osobiście z każdą śrubką big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

122

Podstawa to dostrzegać plusy smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

123

No to dzisiaj zaszalałem.Żeby dobrze zakończyć rok kupiłem Landini Landpower 145 Techno.TYm sposobem w Nowy Rok wkraczam "goły" i wesoły.Wszystkiego najlepszego.

124

No a Tobie pozostaje życzyć zadowolenia z nowego nabytku i bezawaryjności smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

125

PawełS.64 napisał/a:

No to dzisiaj zaszalałem.Żeby dobrze zakończyć rok kupiłem Landini Landpower 145 Techno.TYm sposobem w Nowy Rok wkraczam "goły" i wesoły.Wszystkiego najlepszego.

Gratulacje! Z opisu tej maszyny wynika, że to taki Fortschritt ZT 323 20 lat później. Podoba mi się ta maszyna. Zakładaj szybko osobny watek i nawijaj na bieżąco co i jak bo mnie takie sprzęty ciekawią. Pomyślności w Nowym 2013

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

126

PawełS.64 napisał/a:

dużo zabuliłeś? smile

127 Ostatnio edytowany przez koseś (2012-12-31 21:06:47)

Paweł nie chcę cię martwić ale sąsiad kupił nowego  landini tyle że ponad 160KM i miał same z nim problemy ( trzy razy siadła pompa wtryskowa) i jeszcze mu się cuda działy że dwu latka sprzedał i kupił NH .A rozmawiając z nim szczerze zakupu odradzał ,ale może to był jakiś felerny ?

128

Tego nie znam i nie pamiętam tego którym pracowałem, pamiętam za to że miał 82 konie i był mechaniczny, zabójczo prosty, istny szatan. Ciągniczek rodzaju 7245, miał hamulce na wszystkie koła, fantastyczną skrzynię bięgów na 3 dźwignie z quasi rewersem, silnik perkinsa i w kabinie nie szło słuchać radia big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

129

Koseś niedołuj kolegi he he,jeszcze mu zabawe sylwestrową popsujesz

130

PawełS.64 napisał/a:

jak możesz to wstaw foty, a aco do ciagników tej marki to sąsiad miał kilka lat temu i do tej pory milo go wspomina. sprzedał bo potrzebował wiekszego

Rolnik z powołania:-)

131

Paweł gratulacje z nowego nabytku aby się dobrze spisywał to najwazniejsze

132

drugi Paweł też się wyczyścił i jest goły i wesoły smile tylko ciut mniejszej mocy moja fura tongue

133 Ostatnio edytowany przez fryzomaniak (2013-01-01 15:17:32)

PawełS.64 napisał/a:

Kupiłeś nowy czy używany? W nowym montują silniki Fiat Power, te same co do New Holand-a czyli powinny być oszczędne, w starszej generacji montowali silnik Perkinsa. Powiedz o nim coś więcej, jaka skrzynia?

Pawel21990 a cóż takiego nabyłeś? smile

134

w tych landini montują z tier 3 silniki FPT czyli ze stajni CNH.
Ja nabyłem Pumę 130 smile miał być NH t6.165 ale wyszła Puma tongue

135

bomba, podziwiam ja mogę tylko pomarzyć.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

136

A ja się waham. Ruszta w stodole czy koparka ..

137

Jeżeli to taki jak znalazłem to piekna maszynka  smile)   ile  taka przyjemnośc ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

138

mój 243 netto z tuzem zuidberga i obciaznikiem, kabiną amortyzowaną i paroma innymi duperelami...

139

Ja mojego odbieram jutro.Decyzję podjąłem kilka dni temu ale muszę poczekać za tuzem jeszcz parę dni.Wersja jaką wybrałem jest całkowicie mechaniczna tak jak określił to MarekP to taki nowszy Forsz.Skok podobny jak 12lat temu gdy przesiadłem się z c-360 na Forsza a teraz do Landiniego . Gnaty też już podjechane więc czas był najwyrzszy sobie ulżyć.

140

Test Ursusa 1634

http://apra.pl/archiwum/rpt/archiwum/rpt_0606_2.htm