Odp: Ursus C-360
nie no to jest super pomysł ... mozna zrobić taką grzałkę i np jak ciągnik ma ogrzewanie kabiny to wpiąć się w ten obwód i już grzeje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie no to jest super pomysł ... mozna zrobić taką grzałkę i np jak ciągnik ma ogrzewanie kabiny to wpiąć się w ten obwód i już grzeje
Ja nie widze sensu kombinowania akurat przy 360. Miałem kilka lat temu na płynie -20 i zagadała. teraz jak wprowadzili szybkoobrotowe rozruszniki to jak silnik na chodzie to musi palić. 385 to już zupełnie inny temat.
U mnie to 360 nie chce palić na rocznych akumulatorach już przy 5 na plusie a 904 zapala na 7 letnich do -20 bez podgrzewania (raz jak było więcej ok -27 mleczarka musiała pociągnąć) oba z rozrusznikami szybkoobrotowymi. Tyle że 60-siątka już 9 lat od poważnego remontu z czego 7 jako jedyny ciągnik w gospodarstwie.
A co do robienia grzałki to za 65 zł widziałem gotową wstawianą w dolny wąż od chłodnicy więc jak się nie ma zbędnych części to się chyba nie opłaca. Ale radość z zrobienia czegoś według własnego projektu zawsze większa :smiley:
Za to ostatnie zdanie masz plusa .
rur o tym mówiłes ??
http://moto.allegro.pl/grzalka-podgrzew … 58780.html
700 wolt to chyba troche mało, koło 2000 powinno być, w rusku mam chyba 1800
Podobne ale to nie to
Te co widziałem tu wyglądało jak trójnik w którym ktoś umieścił grzałkę z złączem elektrycznym takim jak mają np komputery (kabel gniazdko monitor by pasował by podłączyć do sieci) i w całości było wykonane z jakiegoś plastiku chyba jako nierozbieralne
No i jak piszą - trzeba wyrzucić termostat bądź prze dziurawić - coś mi to nie pasi no chyba że ktoś koniecznie potrzebuje na zimę ...
Orginalna ma 700w a moja 2000w,oryginalna grzeje płyn bardziej w chlodnicy,a moja zaczyna od bloku i tulei a dopiero płyn spływa od góry do chłodnicy.Zrobiłem, więc podzieliłem się wiedzą i pomysłem,każdego indywidualna sprawa,a forum jest aby sobie pomagać i dzielić się wiedzą prawda.Pozdrawiam.
Grzałka to piękna sprawa ... najwazniejsze by tylko nieznacznie ogrzać olej lub tuleje w silniku i będize gadał ...
Wojtas dobrze piszesz. U mnie w 1214 siedzi grzałka. do -10 wystarczy 1h grzać i gada jak ta lala. A jak jest więcej niż -20 to 2h pogrzał i pali jak w lato na rozgrzanym silniku
http://moto.allegro.pl/rolnex-grzalka-p … 64007.html ta już mocniejsza i cena też
LASZEK pamiętasz w jakiej firmie w Tucholi regenerowali ci rozdzielacz c-360,bo są trzy firmy nie licząc prywatnych.
Hydrobig, ona jest na samym wlocie do miasta po lewej stronie jak jedziesz od strony Sępólna. Na pewno nie polecam Hydrotor. Tam tylko wielkie mniemanie o sobie. Tam prl w czystej postaci i oczywiście Ty się na niczym nie znasz a oni pozjadali wszystkie rozumy.
przeczytajcie C360 na LPG
http://www.farmer.pl/porady/wiecej-niz- … 40404.html
galeria zdjęcie nr 14
robi wrażenie bo jak zrobić z diesla lpg czyli w pewnym sensie benzyniaka?
czy facet takie coś może zarejestrować?
Bardzo zastanawiające - może warto by poeksperymentować - ale jakoś nie mam odwagi. Podobnie jak montaż turbo, choć turbinka leży już na półce.
http://www.farmer.pl/technika-rolnicza/ … 41139.html
przeczytajcie ten artykuł jak widać lpg sprawdza się w ciężkiej pracy wtedy jest spora oszczędność
Panowie wziąłem 60 do naprawy -> a mianowicie wymiana wałków sprzęgłowych, obu wałków od womu, ciągnik rozjechany, rozbebeszony, sprawdzenie sprzęgła - wymiana docisku od 1 stopnia +tarcza, zdjęta pokrywa skrzyni biegów, podnośnik - wymiana uszczelnień na dźwigniach sterowania + wymiana manszet na słowniku podnośnika, wymieniony wałek pedałów sprzęgła i hamulca (ten co przechodzi przez korpus skrzyni biegów), nowe cięgło do sprzęgła (przerabiałem ogólnodostępny oryginał bo szybko pęka na zgięciach), Było jeszcze kilka pierdół z którymi było trochę roboty
Jak myślicie panowie ile zażądać za robocizne (pomijając ceny części)?
Czy ktoś może się ustosunkować do mojego pytania???
7 setek wystarczy? bo już sam nie wiem, a klient to maruda jakich mało...
Jeżeli dostałeś już wypatroszony traktor to moim zdaniem 700PLN jest jak najbardziej ok.
I ja tez tak myślę że ta kwota jest ok.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ursus C-360
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo