Odp: Ziemia do wydzierżawienia pod Pułtuskiem .
U mnie to się gryzą o każdy kawałek krzaków nawet...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ziemia do wydzierżawienia pod Pułtuskiem .
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie to się gryzą o każdy kawałek krzaków nawet...
U mnie blisko już ziemi nie ma kto miał dać w dzierzawę to dał i nie ma dla tego biore coraz dalej bo i tak żyje tylko z gospodarstwa i tak całe dni w polu i tak , więc nawet jak bedzie 1000 z ha na czysto to i tak coś sie zarobi więc im więcej ha bedzie się przewalac tym więcej zostanie , taka moja filozofia .
Paweł pochwal się co załatwiłeś.
Kurcze ja najdalej to mam jakieś 8km i tak ojciec sie złości ze daleko od domu wziąłem. Raz była nawet taka sytuacja ze mi nie powiedział ze pole jest do wzięcia bo mu się za daleko widziało (nie całe 4km)
Za daleko dla mnie do 4 kilosów to jeszcze Po za tym zależy jaka ziemia, piachów to ja nie chciał bym . Wole mniej a dobrej ziemi to moja filozofia .
Na kawałek 20ha to i 15 km bym pojechał .. Zamiast dać komuś zarobić i kupić od niego słomę miał bym swoją a tak to dokupuj ...
Koledzy jak ziemia dobra (klasa 3,4) tojak klient weźmie dopłaty i zapłaci podatek to i jeszcze można sie bawić ale czy to sie opłaca na słabych ziemiach??
A co z akcyzą za paliwo??Kto kasuje ??
Jak ziemia w mojej gminie to akcyzę biorę ja , w innych gminach nie składam.
a dlaczego nie? Paweł szkoda kasy ja biorę za wlkp i u staruszka w lubuszu i nie ma z tym żadnego problemu.
Jakoś tak wyszło że nie było czasu jeżdzić do 5 gmin , ale w tym roku chyba objeżdże wszystkie , bo faktycznie szkoda kasy.
w tygodniu jadę obejrzeć to i dogadać się
No i git.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ziemia do wydzierżawienia pod Pułtuskiem .
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo