181

Odp: Kupno ciągnika

Nie mam na oku ale mi się podobają one i wole takiego kupić niż nowego. Może za dwa lata będzie więcej pola i by się przydał taki do orki do przyczepy samozbierającej. Bym sprzedał 12 a Tura przerzucił na ZT a duży by przejął prace polowe. Pięknie mruczy. widziałem go jak śmiga z szuflą do sniegu tylko w starej budzie. Moc to on ma.. Dzięki za porównanie smile A więcej informacji na temat części itp i awaryjnością ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

182

Części są na allegro, zamienniki i oryginały z rynku wtórnego, w serwisie też są, ale tam cena raczej nie ciekawa. Z awariami raczej problemu nie ma, ja po trzech latach użytkowania wymieniłem tarczę sprzęgłową (650zł) przy przebiegu 12000mth i łatwiej było to zrobić niż w ursusie 1224

183

To nie jest zle.. A co sprawdzac przy zakupie takiego Bysia? smile

+33 / -0 (chyba wink)

184

jak w każdym traktorze wszystko, z mniejszą uwagą na blacharkę a większą na mechanikę wink

185 Ostatnio edytowany przez kuba1055 (2013-01-19 14:07:40)

Sprawdż działanie blokad, a zwłaszcza przedniej, jest automatyczna i powinna się załączyć  w ułamku sekundy po poślizgu kół przednich, a reszta to już jak w każdym, no hyba że sprrzęgło hydro to niewiem bo ja mam zwykłe z tarczą łopatkową ceramiczną, dobre bo niema opcji że przypalisz. nawet ją wymieniałem , bez żadnych problemów koszt 560zł  i jeszcze linkę od pedału sprzęgła oryginał ok 300 zł to tyle co robiłem przy swoim za 7 lat

186 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2013-01-19 14:05:03)

To Wiadomo Krzychu.. Ale wiesz w każdym na coś trzeba zwrócić uwagę smile

Dzięki Kuba. A coś może jeszcze ??

+33 / -0 (chyba wink)

187

Aha niewiem jak 1455 ale mój ma podgrzewanie paliwa, które możesz sobie włączyć jak są silne mrozy, na desce rozdzielczej masz przełącznik Diesel Heizung nim włączasz,  przy niskich temperaturach jest też coś takiego że jak go odpalasz to tą linkę od gaszenia wysówasz ale nie do końca czyli Stop tylko jakiś 1 cm przed górnym położeniem i wtedy palisz go bez dodawania gazu i pali od strzała, jak tylko zagada to wsuwasz linke czyli odwrotnie do gaszenia , mi ten diesel heizung niedziała ale i tak pali w największe mrozy bez problemu.

188

U mnie w 1255 też jest diesel heizung a w 845 nie ma, przy zakupie obydwa wyglądały jakby przeszły kąpiel w oleju a potem zakopane były po komin w piachu obydwa są z Francji a żabojady nie dbają o sprzęt.
Po wymyciu okazało się że: O-ring pod czujnikiem paliwa przepuszcza, gniazda hydrauliki do wymiany i kilka połączeń na rurkach hydraulicznych musiałem dokręcić.
Plus w tym taki, że nikt w nich nie grzebał.

189 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2013-01-19 15:04:56)

Niezły patent ten diesel heizung... A jaki do niego sprzęt zakupywać jak coś ? Lekkie ziemie paski.. żeby był wykorzystany w 100%

Macie chłopcy po + :beer:

+33 / -0 (chyba wink)

190

A jaki do niego sprzęt zakupywać jak coś ? Lekkie ziemie paski.. żeby był wykorzystany w 100%
Zadałem kiedyś takie samo pytanie, w odpowiedzi usłyszałem "Taki jak do szesnastki"
Dziś wiem, że facet miał rację, u mnie pracuje z: BDT 3,6m talerze po ośki w ziemi, agregat uprawowy 5,2m (fortschritt), gruber 3m 13 łap na głębokości 30cm, pług 4 obrotowa 4x45 (bo więcej się nie da)
Jak orałem kiedyś to ojciec obok jechał c360 na 4 biegu przy 1600obr/min i zostawał w tyle.
A tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=D3H3vPi6vyc

191

Jak masz lekkie ziemie,piachy to np 5x45 w sam raz, ja swojego kupiłem w miejsce U 1224 i powiem szczerze że mimo że ma 105 km a nie 116 jak 12-ka to uciąg większy i to nietylko przez blokade autom. ale też koła większe bo nie tylko szerokość kół ma znaczenie ale i średnica co przekłada się na powierzchnię styku z podłożem, no a zużycie paliwa i zwrotność no to w przypadku tych ciągników ogromna zaleta bo zwrotniejszy niż 1014. Ciśnienie na wtryskach mam 225 bar bez turbo niewiem jak w 1455, a ten diesel heizung masz w korpusie filtrów paliwa coś jsk świeca żarowa to wygląda.

192

też mi się po nocach śnią te ciągniki ... na te ha to by sobie odpoczywały .... chodź ostatnio urzekł  mnie Deutz DX 110  ma to moc i  możliwości ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

193

a mi się marzy kirowiec k700 i własny cpn tongue

194

:brawo: @krzychu tu jest coś dla Ciebie http://www.youtube.com/watch?v=YSfW_dhPQk4

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

195

Faktycznie uciąg to te 1255xl posiadają http://www.youtube.com/watch?v=LL6TAg1-P-o
A jak by wyglądała konforntacja takiego case z renaultem o podobnej mocy ?

196

Wojtas ja zanim kupiłem IHC to oglądałem koło Tarnowa DX 110 , strasznie twardy to znaczy na drodze każdą dziure czuć że narki szło odbić a niewiem czemu bo opony miał takie jak ja przy swoim , ogólnie też mi się podoba ale tamten był w okropnym stanie za 30 tys, wersje Agrostar są też niezłe ale nie ta kasa

197

byłem  ostatnio  na skupie  z pszenica  śnieg sypał   ślizgawica a koleś sobie takim Deutzem własnie  spią 3 przyczepy  D47 i sobie je przyciągną ...      kapcie zblokowane   do  max  biegu można jechać na przednim ...    ta skrzynia synchro  piękna sprawa  do tego   rewers    ma mieć go na wiosne do pchnięcia wziąłem  nr ... tylko musze się swojego jednego pozbyć ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

198 Ostatnio edytowany przez kuba1055 (2013-01-20 00:27:59)

Ale jakiego ma, DX 110? A tak wracając do Case to mają dużą zaletę osobny zbiornik do hydrauliki 36 l,przynajmniej nie miesza się z tym w skrzyni.

199

właśnie o tym to słyszałem legendy ...   z tym olejem ...  i niby  jedne modele mają  osobny zbiornika a inne ze skrzyni siorpią ...  jak to jest

takiego http://otomoto.pl/deutz-dx110-nie-case- … 15392.html                 miał tego DX

200

Magnum ma ze skrzyni bo chłopaki wywracali nawet taką *** beczkę od paszy co na 3 osiach jest i wożą nią zboże

E 516 na części
Telefon 695 076 269