Temat: 323 do remontu
Znalazłem 323 bez silnika za 10.500zł z 1992r zastanawiam się czy warto w to wchodzić nie chciałbym sobie narobić kłopotu i wpędzić się w większe koszty.
Może macie dla mnie jakąś dobrą rade.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » 323 do remontu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znalazłem 323 bez silnika za 10.500zł z 1992r zastanawiam się czy warto w to wchodzić nie chciałbym sobie narobić kłopotu i wpędzić się w większe koszty.
Może macie dla mnie jakąś dobrą rade.
No nie wiem skoro nie ma silnika to jak sprawdzisz pozastałe rzeczy?
No nie wiem skoro nie ma silnika to jak sprawdzisz pozastałe rzeczy?
Właśnie o to mi chodzi to spore zyzyko a sprzedawcy na słowo raczej nie ma co wierzyć.
Za 7-8 tys. to można zaryzykować, targuj się ! , a jaką bajkę nawija sprzedawca ???
Za 7-8 tys. to można zaryzykować, targuj się ! , a jaką bajkę nawija sprzedawca ???
Jeszcze z nim nie rozmawiałem zamierzam zadzwonić jutro.
A tak przy okazji to ile tak orientacyjnie trzeba by wydać na drugi silnik.
zależy jak znajdziesz, ja 3 czy 4 lata temu dałem 2900 z rozrusznikiem i sprężarką bez alternatora ( tylko że w żniwa, więc drogo - ale się wtedy najeździłem :-( ), później spotkałem gościa co sprzedawał cały samochód ze sprawnym silnikiem za 1500 złotych.
A tak przy okazji to ile tak orientacyjnie trzeba by wydać na drugi silnik.
"FORTSCHRITT" sklep - części rolnicze
Postolice /k autostrady A4
(076) 8574698
605070663
zadzwoń do kolesia bo jak byłem kilka tygodni temu to miał silnik po kapitalce, kompletny, a co do ceny to nie wiem bo nie pytałem.
Moim zdaniem gdybyś poszukał silnik za 2-3 tyś, to i tak masz tanio ten traktor, ale właśnie jak bez silnika sprawdzić ciągnik?, może akurat jest wszystko w porządku, ale jeśli nie, to policzyć koszty naprawy skrzyni biegów, hydrauliki, oraz nie wiadomo co tam jeszcze przy tym ciągniku brakuje, bo na pewno nie dostaniesz silnika z pompą hydrauliczną od wspomagania i będziesz musiał ją dokupić osobno, nie wiadomo, czy jest chłodnica, filtr powietrza i inne pierdołki, tak więc policzyć wszystkie koszty skompletowania ciągnika, plus ewentualne naprawy, to wyjdzie na jedno, jak by kupić kompletny traktor na chodzie z możliwością wypróbowania go. Jeśli lubisz bawić sie w te klocki i masz odrobine pojęcia o mechanice, a tym bardziej o tych ciągnikach, to polecam, ale jeśli miałbyś płacić mechanikom i była by to dla ciebie "kula u nogi", to nie bierz.
Ja osobiście bym brał.:stu:
Jednak znalazł amatora. Troszkę się spóźniłem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » 323 do remontu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo