Odp: Ciągnik
sądze że chyba nie a czy w kabinie widać jakąś dodatkową dżwignie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Ciągnik
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sądze że chyba nie a czy w kabinie widać jakąś dodatkową dżwignie
i sadze ze ł.atwo mozna to dorobic -ta dzwignie przesowa wodzik od wstecznego trzeba odwiercic obudowe naciac wodzik i zalozyc dzwignie do zmiany<np c330> i mozna
Myślcie konstruktorzy bo to może być naprawdę fajne
no tak ale sprzegło i tak trzeba wcisnac wiec co to za rewers?dodatkowa wajcha co mozna ja noga zaczepic a normalnie wsteczny bardzo latwo wchodzi i wychodzi takze tylko teoretyzowalem jak mozna to zrobic a po co inna inszosc
Ciekawy pomysł, ale wart roboty? tak jak mówi pepe biegi łatwo sie zmieniaja. Jesli ktoś potrzebuje do tyłu wiekszych przełożeń to tak, na początku to i tak spore zamieszanie sie zrobi bo w pewnym momencie na wstecznym zaczniemy jechac do przodu:D
hehe następne prawdopodobnie zbędne udziwnienie ale forszaj z wyglądu ciekawy
ale ta maska to nie ciekawie przerobiona troche garbato wygląda. troche lepszy pomysł ze przeniesieniem zbiornika oleju ale nie widać gdzie on jest zamocowany. tak jak wyrzej piszecie co to za rewers co sprzęgło trzeba wciskać? troche lepszy pomysł z kabiną zamocowaniem na poduszki. ale to wszystko wychodzi w czasie pracy jak te przeróbki sie sprawują
właśnie co to jest ten rewers
bezsprzęgłowy przełącznik przód-tył... występujący najczęściej przy kierownicy obok kierunków np w Claasach Aresach
właśnie co to jest ten rewers
naprzykład zapierniciasz pełnym gazem do przodu i tylko włanczasz dżwignie rewers i maszyna sama zwolni zmieni przełorzenie do tyłu i takim gazem co masz wciśnięty to pędzisz do tyłu piękna sprawa
Nie lubię kiedy maszyna myśli i robi coś za mnie.
Nie lubię kiedy maszyna myśli i robi coś za mnie.
To nie kupuj JD z GPS
taniutki ciekawe jaki stan
http://archi.inos.int.pl/db/item302550727_1.html
Na ostatnim zdjęciu najwięcej widać... instalacja oświetleniowa podciągnięta i nowe lampy więc nie jakiś olewacz go miał.. lusterek brak (prawdopodobnie jako maszyna do gorszej roboty był używany).... brak też tłumika.. albo za drogo było go im kupować albo przeszkadzał ... w tle widać najważniejszą maszynę czyli JD (zresztą bardzo podobny do forszaja )... dodatkowo za tym forszajem widać albo PRONARA 320A albo tego nowego T25 ... forszaj wygląda na najstarszego z nich i możliwe dlatego tak nisko go wyceniają....
ale cena okazyjna dla kogoś kto szuka wart uwagi tak sądze
Na innej aukcji tego samego kolesia jest tez i ten JD w podobnej cenie tylko jedno 0 wiecej
http://www.allegro.pl/item308657136_cia … hritt.html
ten tez jest w miare cenowo.. tylko te blotniki mi do niego nie pasuja...
Heh oferta ciekawa... te błotniki wcale nie są takie złe... tylko skoro po remoncie to czemu stoi z górki :hmmm:
nie wiem co to za cudo nigdy nie widziałem takiej wersji ale mozna sie pobawic z 323 na taka przeróbke znalazlem w internecie zdjecie 2 strony tego ciagnika i potwierdziły sie moje przepuszczenia z tej strony co widac sa wsadzone 2 akumulatory zamiast jednego sa wcisniete na styk i pomiedzy wolna przestrzeń miedzy schodkami a zbiornikiem wsadzona butla na powietrze co robiło miejsce po 2 stronie kabiny:) tam w to wolne miejsce wpakowano zbiornik na paliwo a zamiast sbiornika wsadzono filtr powietrza (widac wystajacy cyklon) i wystarczy puzniej pobawic sie ze skruceniem maski przesunac do tyłu odwazniki i mamy krótkiego forszaja tylko nie wiem czy oś przednia tez nie została przesunieta do tyłu bo na pewno jest jakaś inna niż tą co powszechnie znamy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Ciągnik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo