101

Odp: nasze głupie pomysły do których wstyd się przyznać bądź nie wstyd.....

marcin napisał/a:

To uważasz ze jak koś jeździ golfem to jest dziad

Nie miałem zamiaru nikogo obrażać . Mówiłem o sobie .  Mi chodziło o konkretny model .   Patrzę  na kolegów i tak mi to wyszło . Bo kto  ma  takiego to albo ma już rodzinę albo zamierza mieć . Jest poważny albo  udaje że jest  bo jest sztywniakiem po prostu . Albo patrzył na to że oszczędny i potem się jara  ile mu to on  nie spalił  . Do tego się pyta mnie :  widzisz trzeba było sobie takiego kupić ile byś na paliwie zaoszczędził .  Jazda BMką sprawia mi wiele frajdy  bo jest czasem nie przewidywalna i uczy ostrożności   ,i często pokory której czasem mi brakuje  .   Dla mnie golf tak ale w benzynie i przynajmniej 1.8 żeby to jakoś szło . Ale nie wiem czy dobrowolnie wrócę na przednionapędówki .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

102

widac młody i muisisz jescze wyszalec sie smile

103

Co ty gadasz najlepszy jest golf ale II ja mam 1.8 benzyna ale stoi nikt już nim nie jeździ, u mnie chłopacy na wsi golfem II zimą przez metrowe zaspy przelatują nimi ale musi być on przyszykowany na to oczywiście letnie opony, cały przedni gryf jest *** i wstawiona blacha aż do końca samochodu tak aby mógł się ślizgać pod nim śnieg. Wtedy to żadna zaspa nie straszna 3 i but w podłogę.

104

ja mam III 1.4 benzyna i w zupełności mi starczy, pali mało a prędkość nie potrzebna mi duża jak tu co kawałek fotoradar i nieoznakowany. Niejednokrotnie jadąc do Piły wyprzedza mnie z wielkim impetem jakiś samochód z wielkim silnikiem i długą anteną a na światłach przed Piłą i tak jestem za nim moim starym i słabym golfikiem smile odpukać ostatnio jeździ bezproblemowo,żona jak jeszcze nie była w ciązy to codziennie do pracy jeździła i tylko paliwko lać, a co do zmiany to samochód w moim przypadku będzie chyba ostatnią rzeczą którą zmienię

E 516 na części
Telefon 695 076 269

105

Również mam vw za 4 tys i nie widzę sensu wożenia dupy w czymś droższym ,no bo po co.Pasek tani , prosty nie awaryjny,dużo miejsca i wiadomo zbiornik 127litrów

106

Panowie ale czy to wątek o  samochodzie i  czym się swoje dupsko wozi ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

107

Wojtas wyprostuje trochę ten wątek zostając przy motoryzacji.
w ubiegłym roku wiosną zregenerowałem w jakims zakładzie maglownice w sharanie. pojeździłem 3 miechy i znów się lało. kas poszła sie ***...  samochód stal aż do zimy.
Nie miałem czasu a zabytkowa honda musiała się trochę rozruszać. No ale w końcu trzeba sharana zrobić. Rozebrałem dałem tłoczysko  do  szlifierni bo były wżery.  kupiłem zestaw naprawczy pod nowy wymiar tłoczyska. Złożyłem i 12 km od domu olej wyleciał pod samochód. Dziś założyłem używkę z allegro. Morał..... nie regenerujcie sami ani nie dawajcie komuś.....

108 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2013-02-05 22:12:23)

Każdy z was  ma rację.  Ale na zaspy  to maluszek ! Bo beta kompletnie się nie nadaje . Ona lubi goły asfalt .
  Kiedyś wpadliśmy  na ciekawy pomysł : Wywaliło jedną  uszczelkę z pod kolektora wydechowego w 323 . Co tu zrobić ? Dym wali do kabiny , gryzie w oczy itd. A brak dokończyć siewy . Czymś  by to zalepić . Silikon ? Odpadnieee . Mam  trochę poksyliny . Dobra może się uda jakoś do kulać .  W miejsce kawałka wyrwanej uszczelki wepchaliśmy trochę tego i w pole ! Cały dzień robię trzyma się ! Trzymało to końca .

Krzysiek  ja w becie  mam po regeneracji i na razie się trzyma . Tak że to nie reguła .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

109

Sebastian napisał/a:

Jazda BMką sprawia mi wiele frajdy  bo jest czasem nie przewidywalna i uczy ostrożności   ,i często pokory której czasem mi brakuje.

Z wszystkich aut dla niepokornych BMW pozwala na najwięcej błędów.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

110

Banditen
Motor
Wagen

Bo
Mi
Wolno

a co do paska z moich obserwacji, wyjątkowo bezawaryjny pojazd, funkcjonalny i jak wino im starszy tym lepszy. Najlepszy wyrób ze stajni Hitlera.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

111

Tak na marginesie do Sebastiana, chodzi o  skojarzenia beta i BMW. Beta vulgaris to łacińska nazwa buraka pastewnego, o czym absolwenci techników rolniczych będą wiedzieć. Wiadomo powszechnie że tą markę upodobali sobie tacy beta, a jak on jest beta to na pewno i vulgaris. Oczywiście nie wszyscy kierowcy BMW to beta. Jest też taka litera w greckim alfabecie, ale to piszemy znakiem litery.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

112

Mam pytanie czy ktoś wie jaka różnica między ZT 323-A a ZT 323-M Czy to tylko szerokie opony na niskiej feldze czy coś jeszcze może coś w silniku i skrzyni bo mówią że to wersja transportowa co kolwiek to znaczy?

113

Dokładna nazwa to  ZT 323-A / M to wersja fabrycznie przystosowana do pracy przy meriolacji. Zainstalowany specjalny reduktor z prędkością 125 - 950 m/h. Był przeznaczony do pracy z koparką rowów B 723A. Tych ciągników wyprodukowano tylko 30-35 sztuk

114

pytanie postawione nie tam gdzie trzeba  mniejsza o to...
Fryzomaniak, gdzie to wyczytałeś?

115

Co to za reduktor i gdzie on się znajduję?