Temat: Rewers w 323
Panowie wnioskuje iź na tym filmiku koleś zmontował Rewers ??
http://www.youtube.com/watch?v=BO-Lfnjv2IY
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rewers w 323
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie wnioskuje iź na tym filmiku koleś zmontował Rewers ??
http://www.youtube.com/watch?v=BO-Lfnjv2IY
Ale coś mi się wydaje że on jeszcze prawą nogą coś tam przełącza...przynajmniej tak to widać, chyba że hamuje...
Pisałem do Roberta w komentarzach na YT, zapewne niebawem rozwinie temat i opisze wszystko :smiley:
:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:
:hmmm: ale jak ?????
Czekam na Twój rewers Krzysiu o którym to pisałeś, mam nadzieje że nie podbierzesz koledze pomysłu ..
Mam chyba problemy z pamięcią :hmmm:
Pisałem coś?
ale przeróbka !!! ze sprzęgłem
To ja też mam taki rewers w swoim... a jak zrobię remont skrzyni to zrobię tak że nie będę używał sprzęgła
to nazwałem Twoim rewersem
aaa ok....
cześć wszystkim jak widzieliście zrobiłem rewers ,mam przełącznik przy kierownicy iprzełanczam przód tył ,naciskam sprzegło i hamulec hamulec poto aby traktor nie toczył się bo skrzynia niema synchronizatorów i wbija się bieg bez zgrzytów ,czyli tak samo jak przettem wajchą , tylko durzo lepiej przełącznikiem ,a hamuje lekko wszystko chodzi bdb ,zawracanie z pługiem obrotowym czy agreg-uprawowo siewnym to bajka prawie jak w nowych traktorach
mam filmik mojego rewersu http://www.youtube.com/watch?v=pszUUBRq … e=youtu.be
wszystko fajnie. widać że masz łeb nie od parady...
No ale może napiszesz coś o tym czego nie widać.
dobra widzę odwadniacz i 2 elektrozawory do tego siłownik pneumatyczny .. parę przewodów .. ale gdzie i w jaki sposób podłączyłeś siłownik do widełek w skrzyni ...
w deklu skrzyni jest otwór wycięty i sa zrobione widełki do do tych ostatnich ,krótkich ,skok tam jest 2,5 cm a siłownik ma średnice 40x 100 skok, zrobiona dźwignia przez wage x 4 co daje proporcje 4 razy większą, prosta sprawa przemyślana z Robertem,urządzenie to nie odwadniacz ,lecz regulator ciśnienia, trzeba było je zredukować do 2 bo by wyrwało wodzik co zredukowało tez prędkość przesuwania coś chcecie wiedzieć to piszcie.
Ulepszona wersja rewersu uruchamianoego dźwignią, co byl opisywqny w jakims innym wątku
czesc dopiero wróciłe niebyło mnie ,powiem tak nierobiłem szczegułowych fotek bo do konca obawiałem się tego projektu prawie miesiąc miałem rozebrany traktor i klęczałem w kabinie przed skrzynią więcej niż w kościele , niby prosta sprawa ale trzeba było wszystko idealnie ustawić żeby niczego siłownik nie urwał by nieciągnął wkturąś stronę , z kolegą (czesio 303) obmyślaliśmy kilka pomysłów ale sie udało..
na pokrywie jest uchwyt który trzyma pręta wychodzącego na zewnątrz jest pod pora którą widać , zachowałem wymiar oryginalnego palca który przesuwa wodziki i jest tak że mogę jeszcze wajchą wrazie czego spokojnie przełanczać , chciałem to zachować . jak by co to pytajcie.
zrobienie samej dzwigni to nie w moim stylu ZBYT PROSTE
niesamowite, czy w kabinie masz wszystkie wajchy? czy to jest dodatkowe rozwiązanie?
To prawie ja w moim JCB tyle że ja nie muszę wciskać hamulca tylko układ jest podłączony pod prędkościomierz i przerzuca dopiero gdy prędkość spadnie poniżej 2km/h .
tak mam wszystkie wajchy i mogę nimi wbijać biegi normalnie jak bym niemiał podłonczonego siłownika, jak sie sprawuje jcb ile lat go masz i jaki model
ja jak bym tworzył takie dzieło to bym to bardziej udokumentował , lepiej było nachlapać zdjęć jak to było widać , bo ten ten komentarz do filmu to nic nie mówi ( tu jest reduktor ciśnienia i siłownik ,a i tu jeszcze jest taki siłownik i wężyk ) i to wszystko ??????
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rewers w 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo