Odp: Podatek gruntowy
Dostałem nowe nakazy;gm.Krzywiń-140 zł/ha,ale tam mam 100% ulgę,gm.Śrem-100 zł/ha,pozostał bez zmian.ale i tak burmistrza Śremu nie lubię[tuskozbir]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dostałem nowe nakazy;gm.Krzywiń-140 zł/ha,ale tam mam 100% ulgę,gm.Śrem-100 zł/ha,pozostał bez zmian.ale i tak burmistrza Śremu nie lubię[tuskozbir]
u mnie 80 zł w górę gmina ślesin
To ja się może nie wypowiem ale co tam U nas 1h kosztuje ok 10 tyś a podatek za niego jakieś 10-15 zł na rok tylko większość to piach albo obornik na nim jaka ziemia taki podatek
cinek30 w lubelskim masz piachy? aż wierzyć się nie chce. na geografii mnie czego innego uczyli. Co do Twojego stwierdzenia jaka ziemia taki podatek to powiem ci tyle że nie wiem gdzie swego czasu klasyfikator miał oczy że u nas na piaskach 4b znalazł..
No niestety lubelskie jest rozległe tak jak i mazowieckie... u mnie 5 i 6 a klika kilometrów dalej już 2. A do cinka30 nie mam daleko, bo nad Firlejem jestem praktycznie każdego roku...
No to przyniósł nakaz i staweczka bez niespodzianek po całości 189,65 zł/ ha przeliczeniowy tak, że tylko z jednej gospodarki o pow 13,9775 mam do zapłaty 3 133 zł/ rok
bamreras Tobie pewnie na geografii Pani mówiła o Chełmie a tam mają kredowca i gline do okoła mi przyszło pismo i za niecałe 5h mam 4x19zł do zapłaty więc.
goldenarts tylko mi nie mów że się w tej zupie jeszcze kąpałeś ?
ostatnie dwa lata to nie...
za to byłem na Firleju jak był biały szkwał, co połamało w h..j drzew..
Nad Białe do Włodawy daleko, a woda te trzy lata temu to w miarę czysta była...
ja w jednej gminie 86zł a w drugiej 100zł za hektar przeliczeniowy
Gmina Chojnów - 137,50 zł/ha przeliczeniowy
no więc panowie bez śmiechu 4800 na cały rok za 22 ha .... patologia ... a kamieniołomom umażają bo ich deszcz zalał PATOLOGIA
nakaz dostarczony heh za 58,32ha fizycznych a 93,58 przeliczeniowych wołają 17.796zł rozbój w biały dzień, umnie max ustalili.
W gminie Swidnica 1ha przeliczeniowy ustalono 156zl
nakaz dostarczony heh za 58,32ha fizycznych a 93,58 przeliczeniowych wołają 17.796zł rozbój w biały dzień, umnie max ustalili.
"tylko" druga klasa
Pawel,S.64 co to znaczy tylko druga klasa - tak wam dołożyli radni ?
Stosunek fizycznych do przeliczeniowych w Twoim[diablo] gospodarstwie ma się tak jak stosunek fizycznych do umysłowych w radzie waszej gminy w związku z powyższym jasno widać kto tam kogo "pier==li.---A na wybory to kolega chodzi?----U nas gmina miejska ale radni wiejscy swój głos mają- podatek nasz to 100 zł/ha przeliczeniowy.A burmistrza i tak nie lubie bo to tuskozbir.:nooo:
PawełS- Tuskozbirów w Polsce więcej rządzi i naklaniają radnych- bezradnych do podwyższania podatków w imię partykularnych interesów gmin w pozyskiwaniu kasy . I to kosztem rolnikow- przy spadku dochodowości naszych gospodarstw - Kasa państwa zaczyna świecić pustką to PO- ZSL szuka ich w kieszeni rolników by łatać dziury w budżetach gmin.- nie dając dotacji z budzetu państwa !
Jak tam u was podatek rolny na przyszły rok ,w mojej gminie udało mi się wywalczyć cene gusoską żyta z 69zł na 44zl q to wyjdzie jakieś 105 zł/ha przeliczeniowe
U nas obniżka o 12 złotych, a stawka maksymalna z możliwych.
u nas tradycyjnie stawkę odłoszą na boże narodzenie...
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo