Odp: Silnik Perkinsa cięzko pali ...
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=2322&p=3
od 53 wątku Koseś opisuje co u niego się tam działo
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Silnik Perkinsa cięzko pali ...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=2322&p=3
od 53 wątku Koseś opisuje co u niego się tam działo
własnie troche kopci nie duzo ale widac nie wiem jak bedzie z obciazeniem bo to nowy nabytek
mój 3p tez mnie zawodzi. pali dość lekko ale zanim sie nagrzeje nie wchodzi na obroty, jak ciepły to musze go wykrecic na 1500 obr zanim puszcze sprzegło bo jak na niższych obrotach jedzie to pomimo gazu w podłodze nie zwiększa obrotów. pompa była u pompiarza podobno dobra wtryski wymienione, to pomogło na kilka odpaleń (kilka dni) teraz dalej tak samo. co to moze byc
Może membana na pompce zasilającej pada. Albo ogólnie gdzieś układ Ci się zapowietrza. U mnie raz rurki poluzowały się mimo że metalowe i nigdy nie były odkręcane.
nie wiem. jak jest na wysokich obrotach to siłe ma i nie kopci.
a jaki stan silnika może tuleje sa zjechane wraz z tłokami ?
dwa lata temu remont generalny. nowy blok blok tloki tuleje, wał do szlifu głowica do reneneracji i takie tam w sezonie robie ok 200mth wiec powinno być ok
nie wiem. jak jest na wysokich obrotach to siłe ma i nie kopci.
jak na wolnych obrotach muli a na dużych ok., to są dwie przyczyny, 1 pompa wtryskowa pompiarze lubią ja spieprzyć, a druga to silnik się kończy, obstawiam to pierwsze ktoś na forum miał ten problem, zmienił pompę na próbę i było ok a tez pompiarz ja robił.
znaczy się w mojej nic nie robil tylko sprawdził i powiedział ze jest ok. moze faktycznie masz racje
Pajej - w perkinsach pompa to podstawa prawidłowej pracy i mocy silnika jak jest mulowaty to sprawdz pompę i kąt wtrysku poprzez ustawienie jej w bloku- może to ?
kat wtrysku... to mi mechanik ustawiał, w tym tygodniu ma ten ciągnik jeszcze oblukac bo reklamacje złozylem
Słyszem taką bajkę ( albo i nie)
http://img17.imageshack.us/img17/3668/1511040419ddd.jpg
pompiarz odkręca ten nypel co jest tuż pod cyfrą jeden wyciąga filterek czyści i kasuje 350zł.
Trzeba uważać pod spodem jest sprężynka może uciec.
"Bajkę" słyszałem dawno ale to chyba tak miało być. Jakby tam tego nie było to trzeba odkręcić te 4 śrubki i zdjąć ten cały dekiel.....
Najwyżej popsuje się bardziej do odważnych świat należy.
pompę czyszczą tam gdzie na zdjęciu wyżej są zaślepki czerwone, te z plastiku są tam filtry z siatki.
Ja prowadze zakład naprawy ciągników rolniczych od 12 lat stawiam napompe . Pompamy wtryskowe od perkinsów jak mi robili okoliczni partacze to wyjmowałem je nie raz po 5-7 razy zciągnika i nie chodził jak się należy.Jak zaczołem 8 lat temu wysyłać pompy do producenta WSK Poznań nie było żadnego problemu mają ceny konkurencyjne i gwarancja 12 miesięcy.
Nie wiadomo co jest z pompą bo jeśli ciężko zimny pali ale już zapali to trzeba by go od razu zgasić i jeśli nie odpali ponowie od strzała to jest wina pompy wtryskowej ,natomiast jak odpali to wina świecy ,braku paliwa ,i zapowietrzenia się układu . A jak pali dobrze rozgrzany ?
mój 3p tez mnie zawodzi. pali dość lekko ale zanim sie nagrzeje nie wchodzi na obroty, jak ciepły to musze go wykrecic na 1500 obr zanim puszcze sprzegło bo jak na niższych obrotach jedzie to pomimo gazu w podłodze nie zwiększa obrotów. pompa była u pompiarza podobno dobra wtryski wymienione, to pomogło na kilka odpaleń (kilka dni) teraz dalej tak samo. co to moze byc
Miałem kiedyś identyczne objawy winna była pompa
witam no i fastrac ogarniety okazała sie zatarta głowica pompy koszt takiej roboty wyniósł mnie 2800zl nie mało ale warto pozdr
Witam szanownych kolegow mam taki sam silnik w ladowarce jak wojtas przedstawil na zdjeciach. I taki sam problem i chcialbym zeby wojtas pomogl mi informacja jak rozwiazal problem. Ciezkiego odpalania na zimnym
zregenerowałem wtryski znaczy nowe końcówki pompa wtryskowa wymieniona na inną od kolegi z Forum Za co bardzo Dziękuje i świeca żarowa sprawna od MF i jak na razie pali co było przyczyną ? zdechnięta pompa wtryskowa której praktycznie sie nie regeneruje z powodu iż to stary typ do którego części nie ma ...
jeden sposób sprawdzić czy to pompa to wsadzić od samochodu osobowego i zobaczyć jak będize palił bo to ta sama zasada działania i stożek pasuje pod zebatkę ... jak zagada i bedzie chodził to pompa do pompiarza niech się modli nad nią i ją ustawi do ciągnika i tyle
znajomy kiedyś założył do 3p pompe sekcyjną od jakiegoś samochodu.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Silnik Perkinsa cięzko pali ...
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo