Temat: Rura wysypu zboża
Zastanawiam się nad wyposażeniem mojej 512 w osprzęt do kukurydzy. I tu nasuwa się pytanie, czy sięgnie rurą wysypu zboża na naczepę wywrotkę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Rura wysypu zboża
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zastanawiam się nad wyposażeniem mojej 512 w osprzęt do kukurydzy. I tu nasuwa się pytanie, czy sięgnie rurą wysypu zboża na naczepę wywrotkę.
Naczepa naczepie nie równa. Kiedyś kosiłem usługowo rzepak i sypałem go na naczepę. Naczepa stała w dole, poduszki całkiem opuszczone i jakoś dawał radę.
Bez kombinacji się nie uda. ale tak jak kolega wyżej napisał można jakąś partyzantkę odstawić.
Gdyby założył mu dłuższą rurę to też wyżej by sięgnął. Zdarzają się 514 które mają dłuższą rurę.
Tak jak wyżej napisane,wszystko zależy jaka będzie naczepa. Jak byli u mnie po kukurydze to jedna była taka mała że nasypana równo z burtami i było 26 ton a inna nasypana w 3/4 objętości i było to samo...
Siemka postanowiłem niezakładać nowego tematu i spytać sie tu . Czy u was w e 512 gdy ruła jest rozłożona to też leci ziarno z zbiornika a jeśli nie to jaka może być tego przyczyna
?
U mnie leci jak jest w pozycji transportowej i mam duzo suchego ziarna w zbiorniku. Mozna to ograniczyć zakładając w zbiorniku większa gumę przy wylocie
Brak ziarna w zbiorniku albo pęknięty pasek
ok dzięki
Uwaga na czesci z Pankowa nie spełniaja wymiarow np. zawias rury wysypu zle wybite owtory fasole ( brak mozliwosci regulacji ) ,zle przyspawane tuleje zawiasu o 4 mm , zle przyspawana tulejka gwintowana .
Gościu może się przywitaj najpierw?? a powiedz o co chodzi z Pankowem i czemu aż takie złe opinie na ich temat ??
Po prostu zamienniki to nie to samo co oryginał ... Wiem bo parę rzeczy brałem .
znajomy brał ślimak do 524 wszystko ok tylko był odwrotnie nawinięty założył i nie zwracał na to uwagi jakie było jego zdziwienie na polu jak paski się dymiły a zboże nie chciało lecieć
Panowie przerabiał ktoś rurę w e512 na hydrauliczną? U nas w tej co mamy jest oryginalnie, ale ja myślę zrobić na zwykłym siłowniku bez tych zatrzasków. Zdałoby to radę, czy jednak pomyśleć o nich i zamontować?
u mnie w 514 nie mam pozakładanych tych bolców z drążkami co blokują rurę w skrajnych położeniach tylko dodatkowo jest założony zamek hydrauliczny i zdaje to egzamin jak najbardziej
Powiedz coś więcej o tym zamku. Żebym dorwał gdzieś rurę od jakiegoś rekorda to chyba przerobiłbym na taką, zboże przynajmniej nie leci.
To będzie chyba coś takiego
http://allegro.pl/zawor-hydrauliczny-zw … 05518.html
Problem mam z rurą bo jak wysypuję z pełnego jest cisza a jak jest końcówka albo wcale to chrobocze. Regulowałem na fasolkach u góry ale nie pomogło.
U mnie też tak robi,może rura być źle ustawiona na linkach i ukosuje ślimak trąc o blache, też na łączeniu gdzie ślimak zazębia ta tulejka może być wyrobiona i opada na ścianke rury bo nie trzyma środka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Rura wysypu zboża
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo