481

Odp: Rzepak

yoko - u mnie od dwóch dni pierwsze słodyszki siedzą a Ty mówisz, że chowacza jeszcze nie masz?? Dzieli nas w linii prostej z 60 km .....
Dziś jest za zimno, ale w poniedziałek leci Pyrinex, Caryx i inne dodataki ....

482

14.04 (niedziela) z rana na dwóch polach postawiłem żółte miseczki a pod wieczór na pierwszym było 16 chowaczów na drugim polu tylko 3. na drugi dzień zabieg Dursban 0,6l+cyperkil 0,15l

483

Jakiej wielkości jest u was rzepak? Ja na razie  odstawiłem rzepak na drugi plan, ale chowacza nie widziałem. Co nie znaczy że go nie ma. Dopiero widać że rzepak ruszył do rośnięcia.

484

diablo-31 napisał/a:

14.04 (niedziela) z rana na dwóch polach postawiłem żółte miseczki a pod wieczór na pierwszym było 16 chowaczów na drugim polu tylko 3. na drugi dzień zabieg Dursban 0,6l+cyperkil 0,15l

ale to były dwu zębne ? czy 4 zębne lol no bo te co mają mniej zębów to ponoć nie są takie groźne :brawo:

485

jano  z tymi  2 i 4 zębnymi to za lezy ilu dentystów przyjmuje big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

486

a co z nim nie tak że się pytasz:))

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

487

Dajecie tebukonazol z mocznikiem w jednym zabiegu?

488

ja wczoraj  dałem kompot  mocznik  siarczan  odżywka  oraz na  robala ... nie widzę  przeciwskazań

489

Miska wystawiona całą niedzielę i żadnego robala. W zeszłym roku nie pryskałem na chowacza wcale, czyżby i w tym roku sobie odpuszczę?

490

Wróciłem z pryskania rzepaku. Poszedł bor, mocznik 25kg, tebukonazol, i cyperkil. Mam wrazenie że na jesieni znowu podziękuje Rudemenes'owi smile

491

mój dostał siarczan magnezu, bor, mikroelementy i na robaka. Po niedzieli pójdzie tebukonazil i odżywki

492

u nas już dwa razy był pryskany na chowacza i słodyszka przy tym oczywiście wszystkie odżywki po niedzieli idzie toprex z odżywkami

493

Dziś połowa rzepaku opryskana na słodyszka, jutro reszta. Ogólnie jeszcze takich nalotów nie widziałem. Rzepak z dnia na dzień się w oczach zmienia, próbuje nadrobić kwiecień.

494

No faktycznie rośnie w oczach , mój w niedziele pewnie zacznie kwitnienie.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

495

dziś  z rana popryskałem około 5 będzie kwitł ..  jakoś tą zime jednak nadrobi ta przyroda ..      wysokośc po kolana

496

To w moich okolicach rzepaki dopiero do kostek ,normalnie inny kraj wink

497

Z tego co czytam to ja jestem już po dwóch zabiegach w rzepaku. Pierwszy to oczywiście grzyb i robak. Drugi to na robaka bo u mnie plaga słodyszka. Mam 3 odmiany i każda jest w innej wysokości.

498

Dziś druga dawka insektycyd, siarczan magnezu, i mocznik. Robale nie dają spokoju. Rzepak na razie ma ok. 30-40cm.

499

Ja w piątek dałem 3 dawkę papu dla robaczków smile. Na grzyba poszedł Caryx. Dodatkowo do każdego zabiegu poszedł bor, siarczan magnezu i inne witaminki.
Rzepaki sięgają ponad kolano (ok 60-70 cm). Słabsze rzepaki wybiły mocno w pęd, są jeszcze wyższe - myślę, że do końca tyg zaczną kwitnąć.

500

u mnie tez do konca tygodnia zakwitna,

mdw