Odp: Rzepak
yoko - u mnie od dwóch dni pierwsze słodyszki siedzą a Ty mówisz, że chowacza jeszcze nie masz?? Dzieli nas w linii prostej z 60 km .....
Dziś jest za zimno, ale w poniedziałek leci Pyrinex, Caryx i inne dodataki ....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
yoko - u mnie od dwóch dni pierwsze słodyszki siedzą a Ty mówisz, że chowacza jeszcze nie masz?? Dzieli nas w linii prostej z 60 km .....
Dziś jest za zimno, ale w poniedziałek leci Pyrinex, Caryx i inne dodataki ....
14.04 (niedziela) z rana na dwóch polach postawiłem żółte miseczki a pod wieczór na pierwszym było 16 chowaczów na drugim polu tylko 3. na drugi dzień zabieg Dursban 0,6l+cyperkil 0,15l
Jakiej wielkości jest u was rzepak? Ja na razie odstawiłem rzepak na drugi plan, ale chowacza nie widziałem. Co nie znaczy że go nie ma. Dopiero widać że rzepak ruszył do rośnięcia.
14.04 (niedziela) z rana na dwóch polach postawiłem żółte miseczki a pod wieczór na pierwszym było 16 chowaczów na drugim polu tylko 3. na drugi dzień zabieg Dursban 0,6l+cyperkil 0,15l
ale to były dwu zębne ? czy 4 zębne no bo te co mają mniej zębów to ponoć nie są takie groźne :brawo:
jano z tymi 2 i 4 zębnymi to za lezy ilu dentystów przyjmuje
a co z nim nie tak że się pytasz:))
Dajecie tebukonazol z mocznikiem w jednym zabiegu?
ja wczoraj dałem kompot mocznik siarczan odżywka oraz na robala ... nie widzę przeciwskazań
Miska wystawiona całą niedzielę i żadnego robala. W zeszłym roku nie pryskałem na chowacza wcale, czyżby i w tym roku sobie odpuszczę?
Wróciłem z pryskania rzepaku. Poszedł bor, mocznik 25kg, tebukonazol, i cyperkil. Mam wrazenie że na jesieni znowu podziękuje Rudemenes'owi
mój dostał siarczan magnezu, bor, mikroelementy i na robaka. Po niedzieli pójdzie tebukonazil i odżywki
u nas już dwa razy był pryskany na chowacza i słodyszka przy tym oczywiście wszystkie odżywki po niedzieli idzie toprex z odżywkami
Dziś połowa rzepaku opryskana na słodyszka, jutro reszta. Ogólnie jeszcze takich nalotów nie widziałem. Rzepak z dnia na dzień się w oczach zmienia, próbuje nadrobić kwiecień.
No faktycznie rośnie w oczach , mój w niedziele pewnie zacznie kwitnienie.
dziś z rana popryskałem około 5 będzie kwitł .. jakoś tą zime jednak nadrobi ta przyroda .. wysokośc po kolana
To w moich okolicach rzepaki dopiero do kostek ,normalnie inny kraj
Z tego co czytam to ja jestem już po dwóch zabiegach w rzepaku. Pierwszy to oczywiście grzyb i robak. Drugi to na robaka bo u mnie plaga słodyszka. Mam 3 odmiany i każda jest w innej wysokości.
Dziś druga dawka insektycyd, siarczan magnezu, i mocznik. Robale nie dają spokoju. Rzepak na razie ma ok. 30-40cm.
Ja w piątek dałem 3 dawkę papu dla robaczków . Na grzyba poszedł Caryx. Dodatkowo do każdego zabiegu poszedł bor, siarczan magnezu i inne witaminki.
Rzepaki sięgają ponad kolano (ok 60-70 cm). Słabsze rzepaki wybiły mocno w pęd, są jeszcze wyższe - myślę, że do końca tyg zaczną kwitnąć.
u mnie tez do konca tygodnia zakwitna,
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo