kajtek myślałem że da się to zrobić bez ściągania dachu... liczyłem że podnośnikami w górę podmurować i gotowe no tak sobie to wyobrażam ale nic nie wiem. Mówisz że da się zrobić bez podnoszenia? jak sprawę widzisz. Myślę o wstawieniu symetrycznie nad oknami wystawek tak jak jest centralnie tak z balkonikiem nad gankiem. Gdyby dach był stromy to bym nie podnosił. przy ścianie dach jest na wysokości 1,2m a jak dojdzie ocieplenie z regipsem szczeliną to będzie 20cm mniej jeszcze powiedzmy podłoga 10cm w gorę bo tam są same deski. to będzie pomieszczenie mniejsze niż gołębnik Sławka;) Kajtek zapytaj proszę taty może coś widział lub słyszał. Pozdrawiam
kajtek co to trempel? to jest wysokość od podłogi do murłaty? taka belka pionowa?
czy do takiej przebudowy potrzebny jest projekt i pozwolenie? coś jeszcze?
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]