Odp: Hamulce
Przeważnie czyszczenie pomaga, mi też się zawiesił i jak znajdę trochę chęci i czasu to go usprawnię.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Hamulce
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przeważnie czyszczenie pomaga, mi też się zawiesił i jak znajdę trochę chęci i czasu to go usprawnię.
on nie jest zawieszony, tylko pociągając hamulec ręczny to go pociąga sprężyna i on się otwiera i wtedy leci powietrze . Tylko ciężko gdzie dokładnie z tego zaworu bo wszystko brudne.
Jest bo w nim są dwa zaworki, jeden spuszcza ciśnienie z układu przyczepy, a drugi odcina zasilanie z układu ciągnika.
Witam. Koledzy czy ten czujnik- włącznik świateł stop przy zt 323 co jest na końcu pompki hamulcowe to jest tylko do załączania świateł stop czy jeszcze pełni jakąś funkcję po wciśnięciu hamulca?
tylko światła idzie do białej kostki koło bezpieczników i tam jest mostek idący na światła i na przekaźnik który daje 12v na gniazdo przyczepy
Wielkie dzięki kolego
Słuchajcie mam taki przypadek w ciągniku były robione hamulce, wymieniałem tłoczki, szczęki i oczywiście pompę uszczelnienia i przez ponad rok hamulce były jak brzytwa i jakiś czas temu zrobiło się tak że pedał bierze niżej i hamuje gorzej, wczoraj ponownie go odpowietrzałem ale nie leciało powietrze nie pomógł ten zabieg, płyn nie ucieka, w zbiorniczku nie chlupie płyn, przód przy odpowietrzaniu pracuje bo aż sprężyny na szczękach strzelają, z tyłem nie słyszę aż tak bardzo i zastanawia mnie jedna rzecz
https://zapodaj.net/e9a9a6e8af81f.png.html
pozycja 102, już jak składałem pompkę to ta sprężyna w jednym miejscu była pogięta krążki w jednym miejscu były prawie złączone, czy miał ktoś z kolegów taki przypadek że ta sprężyna strzeliła albo wymienialiśmy na nową
Ja miałem w tym roku przypadek ze pompka przestawała w pełni podawać płyn a pedał brał od połowy. Pojechałem do pszenna i rozwiązalem problem.
To samo się zrobiło, Andrew kupiłeś pompkę?
Tak. Robiło to się zbyt często. Blokował się tłoczek.
a ja po regeneracji przednich hamulcy i ich wyregulowaniu zapomniałem co to problem z hamulcami depnę stoi jak wryty po asfalcie się sunie
Na thu sa cylinderki na przód do 323 ale ceny od 60 zł do 183 zł. Który wybrać?
Macie jakieś podpowiedzi?
Pytanie do kolegów .Jak prawidłowo wyregulować docisk spężynek talerzowych samoregulatorów na szczękach hamulcowych w 323
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Hamulce
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo