Odp: Wymiana Tarczy sprzęgłowej I Stopnia w Zt 323
zacznę rozbierac za parę dni to się wszystko okaże. od kogo najlepiej kupować części?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wymiana Tarczy sprzęgłowej I Stopnia w Zt 323
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zacznę rozbierac za parę dni to się wszystko okaże. od kogo najlepiej kupować części?
tarcze kup na thu chyba zę na allegro sa ale nie od wieśka
wieska tzn skąd?
A od PiotraK?
Mi w Świdnicy nabijali nowe okładziny i toczyli dociski. Za całe sprzęgło dałam 600 .
koledzy to napiszę ktoś skąd Wiesiek? chciałem zamówić części
Z Postolic
dzięki kolego
koledzy rozebralem to sprzęgło i się okazało że jedną tarczą jest prawie równo z nitami A druga ma 1.5 mm od nitow. chodzi mi o to abyście poradzili czy wymieniać to łożysko 6212 3 C i to małe czy je zostawić nie mają żadnego luzu góra dół tylko mały Na boki jak się ruszy za obudowę
to małe zmieniaj bo lubi sie zemścić złożysz ciągnik a za pół dnia możesz to z powrotem rozkręcać historia życia
A to duże? koledzy patrzymy w Internecie to to łożysko 6212 3C są w różnych bardzo cenach są po 70 zł A niektóre za 300 przy tych za 70 parę piszą zwykle. czy to musi być jakieś specjalne czy jak? pytałem u siebie w sklepie mają fag za 70 parę zł
macie koledzy może jakiś patent żeby ustawić centralnie po środku tarcze?
musisz sobie najlepiej dorobić wałek musisz wymierzyć wałek z małymi frezami i dużymi wszystkie odległosci i niech tokarz dorobi ci takie ustrojstwo ja mam do c 360 dorobiony i ile ich robiłem tyle miałem uproszczone składanie wszystko ładnie mi się składało
Jeśli masz robrane to zmieniaj wszystko i dobrej jakości. Ja bym tak zrobił ... wymieniam i nie wracam do tematu!
Gość w iłży ma po regeneracji, ja od niego wziąłem, nowe tarcze, płyty dociskowe, łożyska, łapki jest z deklem i wałkiem na sprzęgło gumowe, ja pojechałem osobiście to jeszcze w dobrej cenie pobrałem łożyska inne ma oryginały niemieckie w takich starych pudłach
A co najważniejsze jest wyważone i co mogę powiedzieć że jak robiłem w 300tce nowe tarcze plus lizanie docisków to potem jak ruszałem z załadowaną przyczepą czy na większym obciążeniu to czułem charakterystyczny zapach przypalonego sprzęgła
W tym przypadku tego nie ma chodzi już rok i problemu żadnego z nim nie ma
Na przednim wałku wychodzącym w stronę silnika, są dwa pierścienie umieszczone z tyłu i z przodu łożyska, po których ślizgają się simmeringi. Jeden pierścień jest dłuższy, drugi krótszy (mierząc wzdłuż osi wałka). Który z nich idzie z przodu, a który z tyłu?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Wymiana Tarczy sprzęgłowej I Stopnia w Zt 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo