Temat: Zahaczanie maszyn

http://img461.imageshack.us/img461/6510/uchwytsl7.jpg
Czy wiecie ,że po naciśnięciu 1 wysunie wam się 2 na okolo 10 cm i służy to do wygodnego zachaczania maszyn (kur...a ile razy ja się namęczylem ) Po zachaczeniu trzeba cofnąc i zatrzaski zaskakują.:pa:

2

Odp: Zahaczanie maszyn

Fajne szkoda że u mnie takich nie ma myślałem już o tym żeby jakieś haki dospawać  smile

3

widze ze pilnie studiujesz instrukcje ja mam taka sama takze dopiero kupilem mam nadzieje ze u ciebie sa lepsze fotki bo u mnie to tragedia

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

4

Miras1232 napisał/a:

Czy wiecie ,że po naciśnięciu 1 wysunie wam się 2 na okolo 10 cm i służy to do wygodnego zachaczania maszyn (kur...a ile razy ja się namęczylem ) Po zachaczeniu trzeba cofnąc i zatrzaski zaskakują.:pa:

Przy moim jakiś debil przyspawał te wysuwane końcówki.:stu:

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

5

Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac ?

gg 2215972

6

karlos napisał/a:

widze ze pilnie studiujesz instrukcje ja mam taka sama takze dopiero kupilem mam nadzieje ze u ciebie sa lepsze fotki bo u mnie to tragedia

No fotki to są tragedia ale ogólnie bardzo przydatna wink

7

RadekZly napisał/a:

Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac ?

Ale napisz co ci się z nimi dzieje bo jeśli wyskakują to łatwo to naprawic

8

U mnie w ogóle jedna to jest chyba peknieta a z drugiej wylecialo to co bylo w środku i zostalo to wieksze co sie obraca hmm a z obracaniem tez ciezko hmm czy mozna takie cos kupic nowe i tam wsadzic ?

gg 2215972

9

Ja mmam swoje zdanie o tych wysównych koncówkach dopóki  śą nowe a wtych ciągnikach to już zapomniane to dobrze ale potem to żadna rewelacja przy zaczepianiu to może pomaga ale w orce to tylko wiecej luzów na wieszakach i szajs.

10

Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac

Skoro nie możesz wyciągną tzn , że jeszcze nie pora wymieniać. Oczywiście można to dokupić i wymienić

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

11 Ostatnio edytowany przez RadekZly (2007-01-10 21:20:08)

Raczej juz pora smile bo teraz zeby wlozyc belke to jeszcze musze kawalek rurki wkladac zeby to nie latalo smile Ale to sie wybija jakos czy wykreca ?
/ oczywiscie chodzi mi o to co znajduje sie pod strzałką nr II

gg 2215972

12

Żeby wydostac to jajko (bo chyba o nim mówimy) mósisz zeszlfowac ten pierścień z jednej strony i po dopasowaniu nowej obspawac z powrotem .Można też wymienic całe końcówki na np. haki (jak w nowszych ciągnikach) ale to wydatek min. 500zł.

13

To lepszym rozwiazaniem dla mnie bedzie wspawanie tego kawalka rurki co wypadł jak to tyle komplikacj z wyciaganiem hmm  trzeba bylo odrazu mowic ze bedzie cięcie tongue

gg 2215972

14

Ale po co mieszać z rurkami jak można kupić 2 jabłuszka (bo chyba tak się fachowo nazywają) i wspawać je (jak już wcześniej było wspomniane) i jest oryginał - godzina spokojnej roboty. Nie ma luzów - maszyna się dobrze trzyma. A fabrycznie to te jabłuszka i ich zabezpieczenie są chyba prasowane a nie spawane.

gg 5118068

15

Moze i godzina ale boje sie ze jak wytne stare pierscienie i pospawam te jabłuszka to mi moga spawy popekac i dopiero bedzie hmm ale z jednej strony jest juz wlasnie tak wspawany kawalek rurki, to zrobie to samo z druga strona i luzow tez nie bedzie smile

gg 2215972

16

spawy nie powinny popekac bo nie dziala na nie jakas wybitnie duza sila ja tam robilem tak przy swoich maszynkach i jest ok najlepiej dopasowac sobie jakies kolko odpowiedniej srednicy np od lancucha

17

a od ktorej strony wycinales od wewnatrz czy od zewnatrz te pierscienie ?

gg 2215972

18

ja nie wycinalem robilem to przy cipku i 4011 kiedy jablka same zaczely wypadac cale szczescie ze nie z maszynami wiec tylko szlifowalem resztki a bylo to chyba do wewnetrznej strony jutro sprawdze to potwierdze

19

Od jakiego ciagnika bede pasowac te jablka ?

gg 2215972

20

na pewno od fortschritta a tak powaznie to sadze ze od kazdego troszke wiekszego od 360 cos ala 914 lub mtz