Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Zahaczanie maszyn
Fajne szkoda że u mnie takich nie ma myślałem już o tym żeby jakieś haki dospawać
widze ze pilnie studiujesz instrukcje ja mam taka sama takze dopiero kupilem mam nadzieje ze u ciebie sa lepsze fotki bo u mnie to tragedia
Czy wiecie ,że po naciśnięciu 1 wysunie wam się 2 na okolo 10 cm i służy to do wygodnego zachaczania maszyn (kur...a ile razy ja się namęczylem ) Po zachaczeniu trzeba cofnąc i zatrzaski zaskakują.:pa:
Przy moim jakiś debil przyspawał te wysuwane końcówki.:stu:
Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac ?
widze ze pilnie studiujesz instrukcje ja mam taka sama takze dopiero kupilem mam nadzieje ze u ciebie sa lepsze fotki bo u mnie to tragedia
No fotki to są tragedia ale ogólnie bardzo przydatna
Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac ?
Ale napisz co ci się z nimi dzieje bo jeśli wyskakują to łatwo to naprawic
U mnie w ogóle jedna to jest chyba peknieta a z drugiej wylecialo to co bylo w środku i zostalo to wieksze co sie obraca a z obracaniem tez ciezko czy mozna takie cos kupic nowe i tam wsadzic ?
Ja mmam swoje zdanie o tych wysównych koncówkach dopóki śą nowe a wtych ciągnikach to już zapomniane to dobrze ale potem to żadna rewelacja przy zaczepianiu to może pomaga ale w orce to tylko wiecej luzów na wieszakach i szajs.
Jak sie nazywają te kółka obrotowe gdzie się wkłada belke? I czy mozna to wymienic? a JAk tak to JAk to wyciagnac
Skoro nie możesz wyciągną tzn , że jeszcze nie pora wymieniać. Oczywiście można to dokupić i wymienić
Raczej juz pora bo teraz zeby wlozyc belke to jeszcze musze kawalek rurki wkladac zeby to nie latalo Ale to sie wybija jakos czy wykreca ?
/ oczywiscie chodzi mi o to co znajduje sie pod strzałką nr II
Żeby wydostac to jajko (bo chyba o nim mówimy) mósisz zeszlfowac ten pierścień z jednej strony i po dopasowaniu nowej obspawac z powrotem .Można też wymienic całe końcówki na np. haki (jak w nowszych ciągnikach) ale to wydatek min. 500zł.
To lepszym rozwiazaniem dla mnie bedzie wspawanie tego kawalka rurki co wypadł jak to tyle komplikacj z wyciaganiem trzeba bylo odrazu mowic ze bedzie cięcie
Ale po co mieszać z rurkami jak można kupić 2 jabłuszka (bo chyba tak się fachowo nazywają) i wspawać je (jak już wcześniej było wspomniane) i jest oryginał - godzina spokojnej roboty. Nie ma luzów - maszyna się dobrze trzyma. A fabrycznie to te jabłuszka i ich zabezpieczenie są chyba prasowane a nie spawane.
Moze i godzina ale boje sie ze jak wytne stare pierscienie i pospawam te jabłuszka to mi moga spawy popekac i dopiero bedzie ale z jednej strony jest juz wlasnie tak wspawany kawalek rurki, to zrobie to samo z druga strona i luzow tez nie bedzie
spawy nie powinny popekac bo nie dziala na nie jakas wybitnie duza sila ja tam robilem tak przy swoich maszynkach i jest ok najlepiej dopasowac sobie jakies kolko odpowiedniej srednicy np od lancucha
a od ktorej strony wycinales od wewnatrz czy od zewnatrz te pierscienie ?
ja nie wycinalem robilem to przy cipku i 4011 kiedy jablka same zaczely wypadac cale szczescie ze nie z maszynami wiec tylko szlifowalem resztki a bylo to chyba do wewnetrznej strony jutro sprawdze to potwierdze
Od jakiego ciagnika bede pasowac te jablka ?
na pewno od fortschritta a tak powaznie to sadze ze od kazdego troszke wiekszego od 360 cos ala 914 lub mtz
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Zahaczanie maszyn
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo